Ücretsiz doğum izni kıdem tazminatını etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Ücretsiz doğum izni kıdem tazminatını etkiler mi?
  2. Ücretsiz izinde resmi tatil sayılır mı?
  3. Memur ücretsiz izin kıdem süresinden sayılır mı?
  4. Ücretsiz izin tazminatı etkiler mi?
  5. Yeni doğum yapan anne işten ayrılırsa tazminat alabilir mi?
  6. Resmi tatiller çalışma süresinden sayılır mı?
  7. Öğretmen askerlik hizmet süresinden sayılır mı?
  8. Ücretsiz izinde olan memurun sigortası yatar mı?

Ücretsiz doğum izni kıdem tazminatını etkiler mi?

Ancak, çalışanın rızası ya da talebine bağlı olarak işverenin rızasıyla belli bir süreyle sınırlı olmak üzere ücretsiz izin kullandırılması söz konusu olabiliyor. Bu nedenle de çalışanın ücretsiz izinde bulunduğu süreler kıdem tazminatına esas alınacak kıdem süresinin hesabında dikkate alınmıyor.

Ücretsiz izinde resmi tatil sayılır mı?

Kanun uyarınca, yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin sürelerinden sayılmıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dışındaki bayramlar “genel tatil günü” olarak kabul ediliyor. ... Dört günlük bayram, izin sürelerinden sayılmaz.

Memur ücretsiz izin kıdem süresinden sayılır mı?

Rızası ile ücretsiz izne ayrılan işçinin ücretsiz izinde geçirdiği süreler kıdem tazminatının hesabında dikkate alınmamaktadır.

Ücretsiz izin tazminatı etkiler mi?

Kıdem Süresi ve Ücretsiz İzin Ya da işçinin talep edip işvereninden onay alarak ücretsiz olarak 1 ay izne çıkması durumunda, bu sürelerde kıdemi işlemez. ... “Ücretsiz izin” dediğimiz, işçinin talep edip işveren onaylarsa kullandığı izinler de bu hükümler gereği kıdem süresinden sayılmıyor.

Yeni doğum yapan anne işten ayrılırsa tazminat alabilir mi?

İşten kendi isteğiyle ayrılan (istifa) işçinin, herhangi bir tazminat hakkı oluşmamaktadır. Yasal düzenleme açısından hamilelik veya doğum nedenine dayalı işten ayrılmalar bu kapsamda değerlendirildiğinden, bu nedenlerle işten ayrılan işçiler için kıdem tazminatı hakkı doğmamaktadır.

Resmi tatiller çalışma süresinden sayılır mı?

Sözleşmeden veya kanundan doğan diğer tatil günlerinde de işçinin ücreti çalışılmış gibi ödenecektir. Kanunla belirlenen resmi bayramlar bu kapsamdadır. İşçi, bu resmi tatillerde çalışmasa dahi, ücreti çalışmış gibi ödenecektir.

Öğretmen askerlik hizmet süresinden sayılır mı?

“Zorunlu hizmetten sayılacak süreler Madde 31-(2) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görevli iken askerlik hizmetini yapmak üzere aylıksız izne ayrılanlardan, askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine ...

Ücretsiz izinde olan memurun sigortası yatar mı?

* Ücretsiz izine çıkarılan çalışanın sosyal güvenlik primleri ödenmez.