Malign glioma nedir?

İçindekiler:

  1. Malign glioma nedir?
  2. Şüpheli Malign ne demek?
  3. Malign tanımlanmamış ne demek?
  4. Malign tümör tedavisi nedir?

Malign glioma nedir?

Yüksek malign (habislik derecesi yüksek, çok kötü huylu) gliom hastalıkları, merkezi sinir sisteminde (MSS) görülen tümör türlerinden bazılarıdır. Bunlar solid yani kistik olmayan tümörlerdir ve beyin veya omurilik içindeki hücrelerin kontrolden çıkmaları sonucunda oluşurlar.

Şüpheli Malign ne demek?

Malignite halk arasında kötü huylu tümör olarak tanımlanmaktadır. Bu durum ise çoğunlukla kanseri ifade etmektedir. Vücudun herhangi bir bölgesindeki hücrelerin çeşitli nedenler ile kontrolsüz şekilde çoğalması tümör oluşumuna neden olmaktadır.

Malign tanımlanmamış ne demek?

Kötü huylu (Malign) tümörler Kötü huylu tümör kanser hücrelerinin yapıldığı anlamına gelir ve yakındaki dokuları istila edebilir. Bazı kanser hücreleri vücuttaki diğer dokulara yayılabilir. Kan dolaşımına veya lenf düğümlerine hareket edebilir.

Malign tümör tedavisi nedir?

Malign yumuşak doku tümörleri için en etkin tedavi yöntemi ise cerrahidir. Temel amaç tümör dokusu, tümör dokusu ile ilişkili dokulara temas etmeden, üzeri yeterince kalın ve sağlıklı bir doku örtüsü ile kaplı olarak vücuttan uzaklaştırılmaktır.