Göbek bağı nasil saklanir?

İçindekiler:

  1. Göbek bağı nasil saklanir?
  2. Göbek bağı saklanır mı?
  3. Kök hücre nasıl saklanır?
  4. Kordon nasıl saklanır?

Göbek bağı nasil saklanir?

Dr. Demirkol, “Normal ya da sezaryen doğum esnasında 2, 3 dakikalık bir işlem ile anne ya da bebeğe müdahale olmadan göbek kordonu ve kordon kanı kolaylıkla alınıyor, sonrasında saklanması için Sağlık Bakanlığı ruhsatı bulunan, yetkili özel bir hücre ve doku merkezinde uzun yıllar saklanabiliyor” şeklinde konuştu.

Göbek bağı saklanır mı?

Bebek doğduktan sonra göbek bağı ve plasentada kalan kandır. Önemli bir kök hücre kaynağı olan kordon kanı geçmişte doğumdan sonra kesilen göbek bağı ve plasentayla birlikte çöpe atılmaktaydı. Bugün kordon kanı ileride kullanılmak üzere toplanıp saklanabilmektedir.

Kök hücre nasıl saklanır?

Saklama uygunluğu onaylanan kök hücreler, uygun teknikle dondurulur ve azot tanklarına yerleştirilerek -196°C'de saklanır. Saklama süresi olarak tıbben belirlenmiş bir zaman sınırlaması bulunmamaktadır.

Kordon nasıl saklanır?

Kordon kanı bir sistem içerisinde ayrıştırılır ve ardından kademeli olarak, sıvı azot ile ısısı -196 dereceye getirilip karantina tankına alınır. Kordon kanının saklama koşullarına uygunluğunu gösteren tetkiklerin neticesinde yaklaşık 20 gün sonra ana saklama tankına yerleştirilir.