Tartışma türleri nelerdir kısa?

İçindekiler:

  1. Tartışma türleri nelerdir kısa?
  2. Karşılıklı tartışma nedir?
  3. Iki kişinin tartışmasına ne denir?
  4. Bir tartışma nasıl olur?
  5. Tartışma sırasında nelere dikkat edilmeli?

Tartışma türleri nelerdir kısa?

TARTIŞMA TÜRLERİ Münazara Panel Sempozyum Münazara Münazara kendi içinde organize olmuş iki gurubun bir konu üzerinde kendi düşüncelerini savunma yöntemidir.

Karşılıklı tartışma nedir?

Bir grubu (veya çoğunluğu) ilgilendiren, daha önceden belirlenen bir konu hakkında farklı düşünceleri olan kişilerin konuyla ilgili görüşlerini açıklamak, konuyu (veya sorunu) çözmek, muhatabın zayıf yönlerini aramak amacıyla bir araya gelerek yaptıkları karşılıklı konuşmaya tartışma denir.

Iki kişinin tartışmasına ne denir?

Münazara Birer cümle hâlinde ifade edilen bir tezle antitezin, iki grup arasında bir hakem heyeti -jüri- huzurunda tartışıldığı konuşmalara münazara denir. Tartışmalarda yarışma kaygısı olmadığı hâlde, münazaralar birer fikir ve söz yarışmasıdır.

Bir tartışma nasıl olur?

Tartışma konusu; üzerinde konuşmaya ve araştırma yapmaya değer nitelikte olmalı, kanıtlanmış konular üzerinde ısrar edilmemeli, normal bir ses tonuyla konuşulmalı, saygılı olunmalı, dedikodu etmekten, bağırıp çağırmaktan, konu dışına çıkmaktan ve konuşanın sözünü kesmekten kaçınılmalıdır.

Tartışma sırasında nelere dikkat edilmeli?

Düşüncelerini açıkça ifade etmek, uğradığı düşündüğü haksızlığı anlatmak, sunulan fikrin onun bakış açısına ters olduğunu söylemek herkesin hakkıdır. Ancak sırf karşı taraf kendisi ile aynı çizgide değil diye karşı tarafa ağır sözler.