Kadir gecesinde regl olanlar oruç tutulur mu?

İçindekiler:

  1. Kadir gecesinde regl olanlar oruç tutulur mu?
  2. Adetliyken Berat gecesinde dua edilir mi?
  3. Iftara bir saat kala adet olunursa oruç bozulur mu?
  4. Kadir Gecesi duası abdestsiz okunur mu?

Kadir gecesinde regl olanlar oruç tutulur mu?

Ancak Kur'an dinlemelerinde bir sakınca yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı fetvalarına göre kadınlar adet (regl-hayız) durumunda şunları yapamazlar: namaz kılamaz, Kur'an okuyamaz, oruç tutamaz, cinsel ilişkiye giremez, Kabe'yi tavaf edemez, gerekmedikçe camilere giremezler.

Adetliyken Berat gecesinde dua edilir mi?

Haliyle kandilde Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir, her çeşit zikir ve dua yapabilir, sadaka verebilirsiniz. Adetliyken okunabilecek dualar : Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur. ... Adetliyken berat kandilinde okuyabileceğiniz dualar şöyle: -“Ey Rabbimiz!

Iftara bir saat kala adet olunursa oruç bozulur mu?

Oruca niyetlenen bir kadın, gün içerisinde âdet görmeye başlarsa orucunu bozar, temizlenince bu günün orucunu da kaza eder. İftar vaktine kadar oruçlu gibi davranması doğru değildir. Ancak Ramazanın hassasiyetine riayet ederek başkalarının yanında yiyip içmemesi uygun olur.

Kadir Gecesi duası abdestsiz okunur mu?

Sure ezberde ise abdestsiz şekilde okunmasında bir sakınca yoktur. Fakat Kur'an-ı kerimi eline alarak, yüzüne bakarak okunamaz. Sure abdestsiz halde iken sadece ezberden okunabilmektedir. Kadir Suresi Adetliyken Okunur mu?