Orucluyken tırnak kesilir mi?

İçindekiler:

  1. Orucluyken tırnak kesilir mi?
  2. Oruçluyken kaş bıyık alınır mı?
  3. Hangi günler tırnak kesilmez Diyanet?
  4. Peygamberimiz hangi günler tırnak keserdi?
  5. Gece ayak tırnağı kesmek günah mı?
  6. Tırnak kestikten sonra gusül alınır mı?
  7. Sali gunu tırnak kesmek günah mi?

Orucluyken tırnak kesilir mi?

TIRNAK KESMEK ORUCU BOZAR MI? ... Diyanete göre oruçluyken saç, sakal, tırnak kesmek ve vücut temizliği yapmak gibi fiiller orucu bozmaz. Orucu bozmayan durumlar için Hanefî mezhebi esas alınıp şöylece sıralanabilir: - Ağız dolusu bile olsa kendi isteğiyle olmaksızın kusmak.

Oruçluyken kaş bıyık alınır mı?

Kaş bıyık aldırmak orucu bozar mı sorusuna yanıt veren Diyanet, vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz kararına vardı. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Hangi günler tırnak kesilmez Diyanet?

Hadis-i şerifte,
  • “Kim Cuma günü tırnaklarını keserse, Allah onu öbür Cuma'ya kadar ve üç gün daha fazlasıyla belâlardan korur.” (Dürrü'l-Muhtar, c. VI, sh: 405) buyurmuştur. ...
  • “-Yâ Ali, tırnak perşembe günü kesilir. ...
  • SAĞ EL TIRNAK KESİMİ: ...
  • SOL EL TIRNAK KESİMİ: ...
  • SAĞ AYAK VE SOL AYAK TIRNAK KESİMİ:

Peygamberimiz hangi günler tırnak keserdi?

Başka bir hadîs-i şerîfte de, Peygamber Efendimiz'in Cuma günü namaza gitmeden önce, tırnaklarını kestiği bildirilmiştir.

Gece ayak tırnağı kesmek günah mı?

Elektriğin olmadığı zamanlarda, kesilen tırnağın nereye sıçradığının görülemediği düşüncesinden kaynaklanan bu kanaat, böyle durumlar için geçerli olabilir. Fakat bugün, elektriğin aydınlattığı ortamlarda gece tırnak kesmenin hiç bir sakıncası yoktur.

Tırnak kestikten sonra gusül alınır mı?

Abdestli olarak tırnaklarını kesenler, abdestinin bozulduğunu düşünebiliyor. Abdestinin bozulup bozulmadığını bilmediğinden, yeniden abdest alabiliyor. ... Abdestli durumdayken tırnak kesilmesi, abdestin bozulmasına neden olan bir durum değildir. Bireyler tırnaklarını kesse de, abdesti geçerli olur.

Sali gunu tırnak kesmek günah mi?

Bununla birlikte “salı akşamı tırnak kesilir mi?” sorusuna da cevap veren Hz. Muhammed, hadislerin hiçbirinde salı gününde veya akşam vaktinde tırnak kesilmeyeceği yönünde bir kelam etmiyor. Bu nedenle salı günleri ve salı akşamları tırnak kesmekte bir sakınca bulunmuyor.