Işe giriş belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Işe giriş belgesi nereden alınır?
  2. Işe giriş işlemleri nasıl yapılır?
  3. Sigorta belgesi nereden alınır?
  4. Sigorta belgesi nasıl alinir?

Işe giriş belgesi nereden alınır?

SGK hizmet dökümünü Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek alabileceğiniz gibi elektronik ortam üzerinden de sağlamanız mümkündür. Ayrıca, sigortalı bir çalışan olarak bağlı olduğunuz iş yerinin özlük veya muhasebe birimine talepte bulunarak da SGK hizmet dökümünüzü elde etmeniz mümkün olur.

Işe giriş işlemleri nasıl yapılır?

İşyerinizin SGK hesabına giriş yaparak 'sigortalı işe giriş bildirgesi'ni tıkladıktan sonra çalışanınızın kimlik numarasıyla sorgulama yapılır. Çalışanınızın bilgilerini sistemde gördükten sonra açılan ekranda bilgi girişlerini gerçekleştirip onay butonuyla işe giriş bidirgesini tamamlamış olursunuz.

Sigorta belgesi nereden alınır?

Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur'a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı'na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler. SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR? SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır.

Sigorta belgesi nasıl alinir?

E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek sgk belgenizin dökümünü alabilirsiniz.