Bittim yağı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bittim yağı nasıl kullanılır?
  2. Menengiç yağı nasıl içilir?
  3. Çitlembik yağı nasıl elde edilir?
  4. Çıtlık ne demek?
  5. Çitlembiğin faydaları nedir?

Bittim yağı nasıl kullanılır?

Saçlarınızı ıslatın ve bıttım sabununu saçlara sürerek köpürtün. Saç diplerine masaj yaparak uyguladıktan sonra su ile durulayabilirsiniz. Saçlarınızı parlak göstermek ve sorunları ortadan kaldırmak istiyorsanız, 1 gün bıttım sabunu kullanıp 2. gün şampuan kullanabilirsiniz.

Menengiç yağı nasıl içilir?

Kilo sorunu şayayan kişiler, bir bardak su içerisine iki damla menengiç yağı ekleyerek içebilir. Bu şekilde tüketim yapıldığında oldukça fazla kilo alımına neden olacaktır. İştah açma özelliği nedeniyle pek çok insanın ilgi gösterdiği bir bitki yağıdır. Menengiç yağı içerisinde B ve E vitamini bulunuyor.

Çitlembik yağı nasıl elde edilir?

Çitlembik yağı özel olarak meyvesinden çıkarılmaktadır. Bunun için aşamalı olarak süzme ve ayrıştırma işlemlerini yapabilecek mekanik sistemlerin bulunması gerekir. Yani detaylı ve sterilizasyonu yapılmış olan üretim alanlarında özel makineler eşliğinde çitlembik yağı çıkarılmaktadır.

Çıtlık ne demek?

Çedene; fıstık familyasına mensup olan bir bitkidir. Farklı yörelerde; menengiç, çitlembik, bıttım, çıtlak, çöğre ve çıtlık gibi isimlerle anılır. Çalı türünde olan çedenenin meyvesi yaz aylarında olgunlaşır ve toz haline gelir. Meyvenin olgunlaşmış hali yeşil renktedir.

Çitlembiğin faydaları nedir?

Karın ağrılarını azaltıyor, mideyi rahatlatıcı bir etki gösteriyor. İştah açıcı özellikler gösterdiğinden kilo almak isteyenlere yardımcı oluyor. Bir türlü bitmek bilmeyen öksürüğün kesilmesini sağlıyor. Ölçülü bir şekilde kullanıldığında böbreklerin sağlıkla çalışmasına destek olduğu biliniyor.