Susam yağı haftada kaç kez kullanılır?

İçindekiler:

  1. Susam yağı haftada kaç kez kullanılır?
  2. Susam yağı kaşa ve kirpiklere iyi gelir mi?
  3. Susam yağı saç dökülmesini önler mi?
  4. Saç uzatmak için yılan yağı nasıl kullanılır?

Susam yağı haftada kaç kez kullanılır?

2 çorba kaşığı susam yağı ile 2 çorba kaşığı badem yağı cam bir kâsede karıştırılır ve saç diplerine masaj yapılarak uygulanır. Temiz bir havlu ile saçlar sarılarak yaklaşık 40 dakika bekletilir. Bu işlemi saçınızdaki yıpranma yoğunsa haftada 1 kez düzenli uygulayabilirsiniz.

Susam yağı kaşa ve kirpiklere iyi gelir mi?

Susam yağının kaşa iyi gelmesinin yanında kirpiklere de faydası bulunmaktadır. Kaş gibi gözleri de koruyan kirpiğin gür olması hem sağlık açısından hem de görüntü açısından oldukça önemlidir. Kirpiklerinize kulak çubuğu ile iki günde bir susam yağı uygulayabilirsiniz.

Susam yağı saç dökülmesini önler mi?

3- Saçlardaki yağlanma problemini azaltır. 4- Saç dökülmesine engel olur. 5- Saçların daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. 6- Susam yağının içerisinde bulunan yağ asitleri saç köklerinin açılmasına ve saç çıkmasına yardımcı olur.

Saç uzatmak için yılan yağı nasıl kullanılır?

Az miktarda saça damlatılan yılan yağı 5 dakika kadar saça masaj yapılarak saç diplerine yedirilir. Saçlara uygulandıktan sonra bir saat kadar bekletilen saçlar yıkanır. Yılan yağının saçın geç uzamasının yanında saçlarda dökülme yıpranma sorunu da varsa saç uçlarına uygulama yapılır.