Kasko sigortası hangi sigorta türüdür?

İçindekiler:

  1. Kasko sigortası hangi sigorta türüdür?
  2. Kaskodan mı trafik sigortasından mı?
  3. Kasko sigortası ne zaman başlar?
  4. Kasko sigortası ne demek?
  5. Kasko sigortayı etkiler mi?
  6. Kasko ne zaman devreye girer?
  7. Kasko sigortası ne amaçla yapılır?
  8. Kasko sigortası nedir nasıl yapılır?

Kasko sigortası hangi sigorta türüdür?

“Kara Taşıtları Sigortası” veya kısa ismiyle Kasko Sigortası; bir aracın kaza yapması, yanması, çalınması ya da çalınma girişimi gibi durumlar sonucunda alacağı zararların poliçe sınırları dâhilinde giderilmesini kapsayan sigorta çeşididir. Ek teminatlar sayesinde güvenceler genişletilebilir.

Kaskodan mı trafik sigortasından mı?

Zorunlu Trafik Sigortası ile Kasko Arasındaki Farklar Trafik sigortası zorunludur, kasko isteğe bağlıdır. ... Kasko teminatları, poliçe sahibini ve aracın güvenliğini koruma altına alır. Trafik sigortası ise sadece yaşanacak kazada devreye girer. Trafik sigortasının limitlerini Hazine Müsteşarlığı belirler.

Kasko sigortası ne zaman başlar?

Kasko poliçeleri genellikle öğlen 12.00'de başlar ve 365 gün sonra öğlen 12.00'de sona erer. Yani kasko süresi, poliçe ile belirlenen gün başlar ve aksi belirtilmediği sürece tam 365 gün sürer. Ancak burada “artık yıl” kavramına dikkat etmek gerekir. Bilindiği gibi bir yıl 365 gün ve 6 saattir.

Kasko sigortası ne demek?

Kasko sigortası aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alan isteğe bağlı bir sigorta türüdür.

Kasko sigortayı etkiler mi?

Evet, etkiler. Sigorta şirketleri (link) Trafik Sigortası Tarife ve Talimatlarında belirtilen basamak ve oranlara göre hasarsızlık indirimi veya prim artırımı uygulaması yaparlar.

Kasko ne zaman devreye girer?

Kasko sigortası yaptırılmış ve poliçe süresi henüz dolmamış bir aracın karayolunda motorlu veya motorsuz bir araçla çarpışması, araca hareket halinde veya dururken bir cismin çarpması, aracın devrilmesi, yuvarlanması, üçüncü kişilerin kötü niyetle araca verdiği zarar, aracın yanması, aracın veya araç parçalarının ...

Kasko sigortası ne amaçla yapılır?

Kasko, otomobil sigortalarından bir tanesidir ve amacı, sigorta ettirene ait aracın uğrayacağı zararların karşılanmasını sağlamaktır. Herhangi bir motorlu kara taşıtının sigortalının iradesi dışında hasara uğraması, yanması, çalınması v.b. durumlarda, sigortalıya tazminat ödenmesini sağlamak için yapılır.

Kasko sigortası nedir nasıl yapılır?

Kasko sigortası, bir yıllık olarak düzenlenir. Sigortalıyı bu süre içerisinde sigorta kapsamındaki risklere karşı bir yıl boyunca finansal anlamda güvence altına alır. Kasko isteğe bağlı olarak yapılır. Kaskoda amaç, karşı araçtaki hasar ile değil sigortalı araçtaki hasar ile ilgilenmektir.