Erimiş çikolataya su konur mu?

İçindekiler:

  1. Erimiş çikolataya su konur mu?
  2. Çikolata eritirken tereyağı konulur mu?
  3. Damla çikolata Kurabiyede erir mi?
  4. Çikolata nasıl akışkan olur?

Erimiş çikolataya su konur mu?

Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.

Çikolata eritirken tereyağı konulur mu?

Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz. Eritme işlemi boyunca tel çırpıcı ile karıştırarak tamamen homojen kıvamlı bir çikolata sos elde edebilirsiniz.

Damla çikolata Kurabiyede erir mi?

Damla çikolata ısıya maruz kaldığında erimeye başlar. Ancak bu özelliği sizi endişeye düşürmesin. Kurabiye ya da kek gibi ürünlerde damla çikolata kullandığınızda, fırından aldığınız ilk dakikalardan sonra yeniden katılaşır.

Çikolata nasıl akışkan olur?

"Tereyağı ya da süt ile çikolata nasıl eritilir?" derseniz benmari usulü eritmeye başlayan çikolatanın içine azar azar süt akıtarak sürekli karıştırabilir, aynı şekilde tereyağını da küçük parçalar halinde ekleyip sürekli karıştırarak eritebilirsiniz.