Turist rehberi hizmeti nedir?

İçindekiler:

  1. Turist rehberi hizmeti nedir?
  2. Turist Rehberliği meslek Kanunu numarası ve çıktığı tarih nedir?
  3. Turist Rehberliği meslek Kanunu ne zaman kabul edildi?
  4. Turist Rehberliği 2 yıllık ne iş yapar?
  5. Eylemli rehber ne demek?
  6. Kokartlı turist rehberi nedir?
  7. Turist Rehberliği meslek Kanunu kaç yılında?
  8. 6326 sayılı profesyonel turist rehberliği mesleği Kanunu hangi tarihte yayımlanmıştır?

Turist rehberi hizmeti nedir?

Turist rehberliği hizmeti, birey veya turist gruplarının önceden seçtikleri dil kullanılarak ülkenin sosyal, kültürel, çevresel, tarihsel ve turizm değerleriyle varlıklarının kültür ve turizm politikaları doğrultusunda tanıtılmasını ve gezdirilmesini veya seyahat acentaları tarafından yürütülecek gezi programına uygun ...

Turist Rehberliği meslek Kanunu numarası ve çıktığı tarih nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 7/6/2012 tarihli ve 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu kapsamında, turist rehberliği mesleğine kabule, mesleğin icrasına ve turist rehberliği meslek kuruluşlarının kuruluş ve işleyişine, Kültür ve Turizm Bakanlığının mesleğe ilişkin görev ve yetkilerine, Bakanlık ile meslek ...

Turist Rehberliği meslek Kanunu ne zaman kabul edildi?

Gerek bu sorunları giderebilmek, gerekse de rehberlik mesleğini yasal bir zemine oturtmak adına 22 Haziran 2012 tarihinde 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu yasalaşarak yürürlüğe girmiştir.

Turist Rehberliği 2 yıllık ne iş yapar?

Turist Rehberliği mezunu bireyler, turistlere rehberlik edecekleri gezileri programlarını hazırlarlar ve gezi programında olan yerleri detaylı bir şekilde turistlere anlatır. Turistlerin döviz işlerini, haberleşmelerini, sağlık belgelerini gibi önemli konularda yardımcı olur.

Eylemli rehber ne demek?

Çalışma kartı alan turist rehberleri eylemli turist rehberidir ve mesleği fiilen icra edebilir. (2) Odaya üyelik koşullarını kaybetmiş veya odaya karşı yükümlülüklerini yerine getirmemiş olan turist rehberlerine çalışma kartı verilmez.

Kokartlı turist rehberi nedir?

Kokartı, profesyonel turist rehberliği ya da diğer adıyla tur rehberliği olarak tanımlayabiliriz. Yerli veya yabancı turist gruplarının gezi programının yürütülmesini sağlayan bir meslektir. ... Turist Rehberleri Birliği kamu kurumu niteliğinde olan bir meslek üst kuruluşudur ve Kültür Turizm Bakanlığı bünyesindedir.

Turist Rehberliği meslek Kanunu kaç yılında?

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 –(1) Bu Yönetmeliğin amacı; 7/6/2012 tarihli ve 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu kapsamında, turist rehberliği mesleğine kabule, mesleğin icrasına ve turist rehberliği meslek kuruluşlarının kuruluş ve işleyişine, Kültür ve Turizm ...

6326 sayılı profesyonel turist rehberliği mesleği Kanunu hangi tarihte yayımlanmıştır?

Gerek bu sorunları giderebilmek, gerekse de rehberlik mesleğini yasal bir zemine oturtmak adına 22 Haziran 2012 tarihinde 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu yasalaşarak yürürlüğe girmiştir.