Asansör yeşil etiketi kim verir?

İçindekiler:

  1. Asansör yeşil etiketi kim verir?
  2. Asansör yeşil etiket zorunlu mu?
  3. Asansör yeşil etiket nereden alınır?
  4. Asansörde yeşil etiket ne anlama gelir?
  5. Asansör muayene ücreti ne kadar?
  6. Yesil etiket nedir?
  7. Asansör yıllık muayene nedir?
  8. Asansörlerde mavi etiket ne anlama geliyor?
  9. Asansör mavi etiketi kim verir?
  10. Asansör yıllık muayene zorunlu mu?
  11. Asansör yıllık muayene ücreti nereye ödenir?
  12. Asansör kontrol ücreti ne kadar?
  13. Asansörlerde mavi etiket zorunlu mu?

Asansör yeşil etiketi kim verir?

Yıllık kontrolü yapılan her asansöre uzman kontrol mühendisleri tarafından kırmızı, sarı, mavi veya yeşil renkli zemin üzerine, gerekli açıklamaların siyah renkli olarak yapıldığı bir bilgi etiketi iliştirilir.

Asansör yeşil etiket zorunlu mu?

Bu kontroller senede en az 1 defa yaptırılması mecburidir. “ Zorunlu Periyodik Kontrol”ü yaptırmanız için gereken tarihi asansörünüz üzerinde yapıştırılmış yeşil- sarı-mavi-kırmızı etiketlerden takip edebilirsiniz.

Asansör yeşil etiket nereden alınır?

Asansörünüzün ruhsatlı olması gerekmektedir. Ruhsatınız yoksa bağlı bulunduğunuz ilçe belediyesine başvuru yapmalısınız. Ruhsat için onlar sizlere ilgili asansör denetçisi firmanın bilgilerini ulaştıracaklardır. Sonrasında ilgili firmayla iletişime geçeceksiniz.

Asansörde yeşil etiket ne anlama gelir?

Yeşil Etiket Asansörlerinize uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan test ve denetimler sonrasında, can ve mal güvenliğiniz için hiçbir risk taşımayan uygun asansörlere iliştirilen etikettir.

Asansör muayene ücreti ne kadar?

Asansör Periyodik Kontrol Ücretleri İle İlgili Duyuru - 2021
Durak Sayısı0-516-20
Periyodik Kontrol Ücreti404.98 TL646,40 TL

Yesil etiket nedir?

Yeşil etiket ne anlama geliyor ? kontrolü yapılan asansörün kullanım açısından herhangi bir risk taşımadığı ve güvenli olduğunu ifade eder. Asansör can ve mal güvenliği açısından herhangi bir risk taşımamaktadır.

Asansör yıllık muayene nedir?

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereği; Asansör Muayenesi, asansörün güvenli kullanımı ve işletme yönünden uygun çalışıp çalışmadığına dair yılda bir defa yapılması gereken muayenedir. ... Asansörün yıllık kontrol raporu üzerinde bir sonraki periyodik kontrol yapılacak tarihi bulabilirsiniz.

Asansörlerde mavi etiket ne anlama geliyor?

Asansörde mavi etiket az da olsa asansörün risk taşıdığını anlatır. Uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan testler ve incelemelerden sonra asansörlerinizin can ve mal güvenliğiniz için hafif kusurlu seviyede risk oluşturduğunu belirten etikettir.

Asansör mavi etiketi kim verir?

A tipi muayene kuruluşu; yönetmelikte belirlenen kriterlere göre güvensiz asansörlere Kırmızı Etiket, kusurlu asansörlere Sarı Etiket, hafif kusurlu asansörlere Mavi Etiket, uygun asansörlere ise Yeşil Etiket yapıştırarak belediyelere bildirmektedir.

Asansör yıllık muayene zorunlu mu?

24.06.2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete' de yayınlan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” ne göre, binanızın bağlı bulunduğu belediyenin yetkilendirdiği A tipi muayene kuruluşuna her yıl asansörün yıllık periyodik kontrolünün yaptırılması zorunludur.

Asansör yıllık muayene ücreti nereye ödenir?

Binanın bağlı bulunduğu belediyenin makina mühendisleri odasına bina yöneticisi tarafından ödenmektedir.

Asansör kontrol ücreti ne kadar?

Asansör Periyodik Kontrol Ücretleri İle İlgili Duyuru - 2021
Durak Sayısı0-516-20
Periyodik Kontrol Ücreti404.98 TL646,40 TL

Asansörlerde mavi etiket zorunlu mu?

Asansörün yıllık periyodik kontrolü sonrasında bilgi etiketi(mavi) ise asansörde tespit edilen uygunsuzluklar giderilene kadar(1 yıl içerisinde) asansörün kullanılmasına dikkat edilmelidir.