Portegü ne amaçla kullanılır?

İçindekiler:

  1. Portegü ne amaçla kullanılır?
  2. Koher pensi ne işe yarar?
  3. Allis pensi ne işe yarar?
  4. WHO sondu ne işe yarar?
  5. Cerrahi küret ne işe yarar?
  6. Periodontal ataşman ne demek?
  7. Periodontal hastalık ne demek?
  8. Diş eti hastalıkları belirtileri nelerdir?
  9. Diş eti kanserinin belirtileri nelerdir?
  10. Diş tümörü nedir?
  11. Ağız kanseri geçer mi?
  12. Ağız yarası kanser belirtisi mi?

Portegü ne amaçla kullanılır?

Tamamen paslanmaz cerrahi portegü, diş hekimliğinde sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda dikiş atarken iğne tutturmak için kullanılan portegü baş ve yüzük parmağı ile tutularak işaret parmağı ile üstten desteklenerek kullanılır.

Koher pensi ne işe yarar?

Farklı büyüklükte, ağız kısmı şubelerin birleştiği oynaktan başlayan ve uca doğru giderek daralan, kanayan damar ağzını bulup tutmaya yarayan kramayerli bir pens. Paslanmaz cerrahi koher pens,ameliyatlarda ve pansumanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Allis pensi ne işe yarar?

ALLİS. Dokuları kavramak için kullanılan klemplerdir. Dokuyu tutup kavramak için birbirine kenetlenen dişleri vardır. Kısa ve uzun boylarda olabilirler.

WHO sondu ne işe yarar?

Explorer(Sond): Tedavi öncesinde diştaşının varlığı ve lokalizasyonunu tayin etmeye yarayan eksplorer, tedavi sonrasında da diştaşının kaldırılabilme etkinliğini ve yüzey düzgünlüğünü tayin etmek için kullanılır. Page 9 .

Cerrahi küret ne işe yarar?

Küret, biyopsi, eksizyon veya temizleme prosedüründe biyolojik doku veya kalıntıların kazınması veya debride edilmesi için tasarlanmış bir cerrahi alettir.

Periodontal ataşman ne demek?

Ataşman seviyesi, periodontal hastalıkların seyrini ve tedavinin başarısını değerlendirmede kullanılan en önemli ölçüm yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Tıpta yanağa verilen isimdir. Aynı zamanda ön ve arka dişlerin yanağa bakan yüzeylerini tarif etmek için de kullanılır.

Periodontal hastalık ne demek?

Periodontal hastalıklar dişeti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır. Erişkinlerde diş kayıplarının %70`inden periodontal hastalıklar sorumludur. Bu hastalıklar erken dönemde teşhis edildiklerinde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler.

Diş eti hastalıkları belirtileri nelerdir?

Diş eti iltihabı belirtileri nelerdir?

  • Diş etlerinde hassasiyet, kızarıklık ve şişlikler.
  • Beyaz renkli iltihabi oluşumlar.
  • Dişlerin fırçalanması veya diş ipi kullanımı esnasında kanama.
  • Diş eti çekilmesi.
  • Dişlerde gevşeklik (sallanma)
  • Konuşma ve çiğneme sırasında ağrı
  • Sıcak ve soğuk besinlere karşı aşırı hassasiyet.

Diş eti kanserinin belirtileri nelerdir?

Diş eti kanseri belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Dudak, diş eti ya da ağız içi kanamalar ile iyileşmeyen yaralar.
  • Dilde ya da yanakta hissedilen şişkinlik.
  • Ağız içi uyuşması ve his kaybı
  • Ağız içi, diş etleri ya da dilde kırmızı lekelerin görünmesi.
  • Çiğneme ve yutkunmada oluşan güçlük.
  • Tarifsiz ve sebepsiz acılar.

Diş tümörü nedir?

Ağız kanseri ağız boşluğunun içinde ya da ağız gerisinde bulunan orofarenks adı verilen bölgede ortaya çıkan kanser türüdür. Bu kanser türü genelde alt dudak olarak ağız içinde, gırtlak, bademcikler ya da tükürük bezlerinin arkasında oluşur. En sık olarak da ağız tabanı ve dilde görülür.

Ağız kanseri geçer mi?

Ağız kanseri erken tedavi edildiğinde iyileşme olasılığı yüksektir. Tedavi genelde tüm kanserli dokuların cerrahi müdahale ile çıkartılması, radyoterapi (kanser hücrelerini yok etmek için radyasyon kullanma), kemoterapi (kanserle savaşan ilaçlar kullanma) ya da bu yöntemlerin hep birlikte kullanılmasından oluşur.

Ağız yarası kanser belirtisi mi?

Belirtiler. Ağız içinde, dudakta beyaz, kırmızı beyaz leke ve yaralar olarak ortaya çıkar. Beyaz lekelenmeler 'lökoplaki' olarak adlandırılır ve habis dönüşüm gösterebilen lezyonlardır. Kırmızı beyaz lekelenmeler, 'eritrolökoplaki' olarak adlandırılır ve kanserleşme riski daha yüksektir.