Göz Primer ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Göz Primer ne işe yarar?
  2. Primer ne Ucundur?
  3. Göz primeri nasıl kullanılır?
  4. Göz altı bazı nedir?
  5. Primer yüzün hangi bölgesine sürülür?

Göz Primer ne işe yarar?

İsminden de anlaşılacağı gibi primer (makyaj bazı) makyaj öncesi cildini hazırlamana yardımcı oluyor. Cilt, kirpik ve göz için farklı türde primerlar var. Makyaj öncesi uygulandığında makyajın kalıcılığını arttırıyor ve dağılmasının önüne geçiyor. En çok kullanılan primer türü ise yüz için olanı.

Primer ne Ucundur?

Primer, isminden de anlaşılabileceği gibi makyajdan önce yüze sürülen ve cildi makyaja hazırlayan krem formdaki makyaj malzemeleridir. Biz onu makyaj bazı olarak da biliyoruz. Far, kirpik ve yüz için olmak üzere pek çok primer çeşidi bulunuyor.

Göz primeri nasıl kullanılır?

Bazın likit & kremsi yapısı parmakların ısısıyla birleştiğinde daha yumuşak bir uygulama sağlıyor. Eye primer'ını bütün göz kapağına parmaklarınla uygula ve yay. Anında emilen yapısı sayesinde göz makyajına hemen başlayabilirsin!

Göz altı bazı nedir?

Göz makyaj bazı -bir diğer adıyla far bazı-, göz makyajına başlamadan hemen önce uygulanan, baz makyaj ürünüdür. Göz makyaj bazları genellikle renksiz veya ten rengindedir.

Primer yüzün hangi bölgesine sürülür?

Primer nasıl kullanılır? Primerı, makyaja başlamadan önce temiz cildine uygulayabilirsin. Uygulamadan önce cildinin kirlerden ve makyaj kalıntılarından arınmış olması önemli. Özellikle yağlı bir cilde sahipsen, cildindeki fazla yağı mutlaka arındırmalısın.