Psikoteknik belgesinde yaş sınırı var mı?

İçindekiler:

  1. Psikoteknik belgesinde yaş sınırı var mı?
  2. Psikoteknik olmadan SRC belgesi alınır mı?
  3. Psikoteknik belgesi kaç yaşına kadar alınır?
  4. Psikoteknik yenileme nereden yapabilirim?
  5. Psikoteknik süresi bitti ne yapmalıyım?
  6. Psikoteknik almak için neler lazım?
  7. Psikoteknik için ne lazım?

Psikoteknik belgesinde yaş sınırı var mı?

Yolcu taşımacılığında çalışan şöförler için 26 yaşından gün almış ve 63 yaşından gün almamış olmamaları gerekmektedir. Diğer tüm ticari araçlar için 18 ile 63 yaş arasındadır.

Psikoteknik olmadan SRC belgesi alınır mı?

Yönetmelikte bu belgeyi almak için özel bir şart belirtilmemektedir. Ancak, src belgesi olmayanların bu belgeyi almasına gerek yoktur. Yolcu ve eşya taşımacılığı işinde çalışanlar hem src hem de psikoteknik raporu almaları gerekir.

Psikoteknik belgesi kaç yaşına kadar alınır?

Psikoteknik Belgesinde yaş sınırı var mı? Yolcu taşımacılığında çalışan şöförler için 26 yaşından gün almış ve 63 yaşından gün almamış olmamaları gerekmektedir. Diğer tüm ticari araçlar için 18 ile 63 yaş arasındadır.

Psikoteknik yenileme nereden yapabilirim?

Alından tarihten itibaren 5 yıl süre ile kullanılan psikoteknik belgelerinin süre bitiminde yenilenmesi gerekmektedir. Anadolu psikoteknik değerlendirme merkezi bakanlık yetkili kurum olarak faaliyet göstermektedir. 5 yıl önce aldığınız belgeniz kurumumuzda yenilenmektedir.

Psikoteknik süresi bitti ne yapmalıyım?

Belgeyi aldıktan sonraki aşamada, 5 yıl geçtikten sonra tekrar belge alımı için psikoteknik merkezine başvuru yapmanız gerekmektedir. Psikoteknik belgesi ne kadar geçerlidir; 5 yıl süreyle yenilenmesi gereken belge, psikoteknik merkezine gidilerek tekrar alınması gereken önemli bir belgedir.

Psikoteknik almak için neler lazım?

Psikoteknik Gerekli Evraklar
  • Ehliyet Fotokopisi.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
  • 2 Adet Fotoğraf.

Psikoteknik için ne lazım?

Trafikte diğer araç kullanıcıları ve yayaların güvenliği için önemli olan psikoteknik belgesi, ticari araç kullanıcılarının uzun seyahatler sonucunda psikolojik durumlarını da kontrol altına almak için önemli bir değerlendirme sistemidir.