Günler ne zaman büyük yazılır?

İçindekiler:

  1. Günler ne zaman büyük yazılır?
  2. Ay isimleri büyük mü?
  3. At Meydanı nasıl yazılır?
  4. Cümle içinde gün adları nasıl yazılır?
  5. Dünya cümle içinde nasıl yazılır?
  6. Hipodrom At Meydanı nasıl yazılır?
  7. Dünyanın nasıl yazılır TDK?

Günler ne zaman büyük yazılır?

Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adları büyük harfle başlar: Salı günü, , 28 Aralık 1982'de göreve başladı.

Ay isimleri büyük mü?

d) Cümle içinde geçen gün ve ay isimleri küçük harfle başlar; ancak gün ve ay isimleri bir tarihe bağlanmışsa yani yanında bir rakam varsa büyük harfle başlatılır: 24 Ekim Pazartesi günü Ankara'da olacağım. Bu yıl okullar 18 Haziran'da kapanacak.

At Meydanı nasıl yazılır?

TDK'ya göre, at veya at arabası koşularının yapıldığı yer ve atların pazarlandığı yer anlamına gelen at meydanı normal şartlarda ayrı yazılır.

Cümle içinde gün adları nasıl yazılır?

Gün ve ay adları tek başlarına kullanılırsa küçük harfle başlar. Ancak, gün ve ay adları belirli bir günü ya da tarihi belirttiğinde “özel ad işlemi gördüklerinden” dolayı büyük harfle başlarlar.

Dünya cümle içinde nasıl yazılır?

Dünya, güneş, ay kelimeleri gezegen anlamı dışında kullanıldığında küçük harfle başlar. Bu sözler düşünce, hayat tarzı, politika vb. anlamlar bildirdiğinde ise büyük olarak yazılır: Batı medeniyeti, Doğu mistisizmi vb.

Hipodrom At Meydanı nasıl yazılır?

Fransızca kökenli bir kelime olan hipodrom, at yarışlarının yapıldığı alan anlamına gelir. HİPODROM NASIL YAZILIR? Hipodrom kelimesi, önünde bir özel isim yer almadığı sürece küçük harflerle yazılır. Ancak 'Roma Hipodromu' gibi özel isim olarak kullanıldığında büyük harfle yazılmalıdır.

Dünyanın nasıl yazılır TDK?

Dünya kelimesi hem cins hem de özel isim olarak kullanılmaktadır. Örneğin ''İç dünyasına çekildi'' cümlesinde cins isim olarak kullanılan dünyanın ilk harfi küçük yazılır. ''Gezegenimiz Dünya'nın yaklaşık üçte ikisi sudan oluşur'' cümlesinde ise kelimenin ilk harfinin büyük yazılması gerekir.