Yazar kasa POS kullanma zorunluluğu ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Yazar kasa POS kullanma zorunluluğu ne zaman başlar?
  2. Yazarkasa POS şart mı?
  3. POS cihazı kullanmak yasak mı?
  4. Basit usul yazar kasa kullanma mecburiyeti var mı?
  5. E ticarette fiş kesilebilir mi?
  6. POS cihazı yazar kasa yerine geçer mi?
  7. POS cihazını kimler kullanabilir?

Yazar kasa POS kullanma zorunluluğu ne zaman başlar?

Banka vb. kuruluşlar tarafından verilen ve yazar kasa özelliği olmayan seyyar EFT-POS cihazlarının kullanımı tarihi itibariyle yasaklanmıştır. Mükellefler bu cihazların yerine ihtiyaçları kadar adette EFT-POS özellikli YN ÖKC kullanmalıdır.

Yazarkasa POS şart mı?

3100 sayılı Kanunun 1. maddesi uyarınca; satışı yapılan malları aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışındaki kimselere (yani nihai tüketicilere) satan veya aynı kimselere hizmet veren birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, bu Kanuna göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak mecburiyetindedirler.

POS cihazı kullanmak yasak mı?

Banka vb. kuruluşlar tarafından verilen ve yazar kasa özelliği olmayan seyyar EFT-POS cihazlarının kullanımı tarihi itibariyle yasaklanmıştır.

Basit usul yazar kasa kullanma mecburiyeti var mı?

Bilindiği gibi, basit usulde vergilendirilen mükellefler defter tutmazlar. Bu mükellefler sadece ve sadece fatura düzenlerler veya istemeleri halinde yazar kasa da kullanabilirler. ... Basit usulde vergilendirilen mükellefler ikinci sınıf tüccarların tabi olduğu usul ve esaslar dahilinde belge düzenlemek zorundadırlar.

E ticarette fiş kesilebilir mi?

Bu hüküm ve açıklamalara göre; internet üzerinden yaptığınız satışlar mesafeli sözleşme kapsamında değerlendirileceğinden, bu satışlarınız için tutarına bakılmaksızın fatura düzenlemeniz gerekmektedir.

POS cihazı yazar kasa yerine geçer mi?

Maliyecilerin düşündüğü modelde, yazar kasalar devre dışı kalacak. Kredi kartıyla alışverişlerde POS cihazı slibi, fatura veya fiş yerine geçecek. Vergi mevzuatında da slipler, geçerli belge kabul edilecek. Nakit alışverişlerde de, bilgiler POS cihazına işlenecek.

POS cihazını kimler kullanabilir?

3100 sayılı Kanun kapsamına girmeyen veya Genel Tebliğlerde ÖKC kullanma mecburiyeti dışında bırakılan; toptancı, basit usule tabi olan mükellefler mobil POS kullanabilirler.