Hüseyin Bey buğday tohumu hangi firmanın?

İçindekiler:

  1. Hüseyin Bey buğday tohumu hangi firmanın?
  2. Esperia ne demek?
  3. Buğday dönümüne kaç kilo verir?
  4. Türkiye'de buğday dönüme kaç kilo verir?
  5. Hüseyinbey tohumunu nerede bulabiliriz?
  6. Hüseyinbey buğday hangi iklimde yetişir?
  7. Esperia buğday kaçıncı sınıf?
  8. Esperia buğday nedir?
  9. Hüseyin Bey buğday dönüme kaç kilo verir?
  10. Buğday dönümde ne kadar verir?

Hüseyin Bey buğday tohumu hangi firmanın?

13 YILDIZ TOHUMCULUK :: HÜSEYİNBEY | DELABRAD | BEYAZ EKMEKLİK BUĞDAY TOHUMU.

Esperia ne demek?

Esperia İtalya'nın Lazio bölgesine bağlı Frosinone ilinde bulunan bir komündür. Komünün nüfusu tarihi itibarıyla 3,801'dir.

Buğday dönümüne kaç kilo verir?

Bu verim daha da artırılmalıdır. Dünya ortalama buğday verimi dekara 327 kilogramı bulmaktadır. Gelişmiş ülkelerde buğday verimi dekar başına 500 kilogramın altında değil.

Türkiye'de buğday dönüme kaç kilo verir?

Yerli Buğdayla Dekara 730 Kg Verim.

Hüseyinbey tohumunu nerede bulabiliriz?

Çorum. Merkezi İstanbul'da bulunan bir firma tarafından anaç tohumları Trakya Bölgesi'nde üretilen ve Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde geliştirilen "Hüseyinbey" tohumu, ülke şartlarına uygun oluşu, yüksek verim kapasitesi ve yerli olma özelliği ile dikkati çekiyor.

Hüseyinbey buğday hangi iklimde yetişir?

Soğuk ve serin havayı seven bir çeşittir. Bu özellikleri nedeniyle, güneyin kışları ılık geçen ve yüksek sıcaklıları erken gelen yerleri hariç, ülkemizin buğday tarımı yapılan birçok yerinde, taban ve sulanan alanlarının tamamında yetişir.

Esperia buğday kaçıncı sınıf?

Tane yapısı Bezostaja-1 gibi serttir. “Kırmızı sert” ekmeklik buğday sınıfına girer.

Esperia buğday nedir?

ESPERIA. "Kışlık gelişme" tabiatlı, Orta-Erkenci bir çeşittir. Vernalizasyon ihtiyacı vardır sahiptir 5-Sapı sağlamdır, yatmaz, sulanan alanlarda performansı yüksektir. Esperia'nın kardeşlenmesi yüksektir.

Hüseyin Bey buğday dönüme kaç kilo verir?

Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) Başkanı Vehbi Eser, Türkiye'nin farklı bölgelerinde uzun yıllar süren ıslah çalışmaları sonucunda geliştirilen yerli ve milli "Hüseyinbey" tohumunun ekildiği buğday tarlasından bir dekardan 1730 kilogram verim alındığını belirterek, "Türkiye tarihinde ilk defa bir dekardan 1730 ...

Buğday dönümde ne kadar verir?

1 dönüm buğday kazancı: Buğdayın kilosunu 1,5TL/kg alırsak ve bir dönümden 3 kilo buğday çıkarsa toplam buğday kazancı dönümden 4TL arası olacaktır. Brüt olan bu rakamların en az yarısı maliyettir. (1 dönüm buğday getirisi 2020) Buğdayın ton fiyatı 20TL/ton civarıdır.