Efes Müzesi'nde neler var?

İçindekiler:

  1. Efes Müzesi'nde neler var?
  2. Efes Müzesi yapılış amacı nedir?
  3. Efes Müzesi'nin milli kültürümüz açısından önemi nedir?
  4. Efes hangi tapınağa ev sahipliği yapar?
  5. Topkapı Sarayı'nın kültürümüz açısından önemi nedir?

Efes Müzesi'nde neler var?

Gerçekleştirilen kültürel faaliyetler ve ziyaretçi kapasitesiyle Türkiye'nin en önemli müzeleri arasında bulunan Efes Müzesi'nde en çok ilgi çeken eserler arasında Efes Artemis heykeli, yunuslu Eros, tavşanlı Eros, Eros başı, Priapos heykeli, mermer Artemis heykeli, Mısırlı rahip heykeli, İsis heykeli, çeşitli ...

Efes Müzesi yapılış amacı nedir?

Efes Antik Kenti'nin Yapılma Amacı Nedir? Efes Antik Kenti'nin; liman ticareti, dışarıdan gelen misafirlerin konaklaması, tapınak, hapishane, kütüphane, tiyatro gibi çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere yapıldığı biliniyor.

Efes Müzesi'nin milli kültürümüz açısından önemi nedir?

Efes Müzesi, Efes ve yakın çevresinde bulunan Miken, Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait önemli eserlerin yanı sıra kültürel faaliyetleri ve ziyaretçi kapasitesi ile de Türkiye'nin en önemli müzelerinden biridir.

Efes hangi tapınağa ev sahipliği yapar?

EFES ANTİK KENT Dünya'nın 7 harikasından birisi olan Artemis Tapınağı'nın da ev sahibi olan Efes Antik Kenti ülkemizin dünyadaki en meşhur, en çok ziyaretçi alan tarihi yerlerinden birisi. Kuruluşu M.Ö.

Topkapı Sarayı'nın kültürümüz açısından önemi nedir?

Topkapı Sarayı, Osmanlı Sultanlarının ikametgâhı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. İstanbul fatihi Sultan II. Mehmed tarafından 1460-1478 tarihleri arasında yaptırılmış olan ve zaman içerisinde bazı ilavelerin yapıldığı sarayda, Osmanlı padişahları ve Saray halkı 19'uncu yüzyıl ortalarına kadar ikamet etmiştir.