Pasaport için randevu gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Pasaport için randevu gerekli mi?
  2. Pasaport başvurusu hafta sonu yapılabilir mi?
  3. Randevu almadan pasaport alınır mı?
  4. Pasaport cumartesi açık mı?
  5. Pasaport için nereye başvurulur 2021?

Pasaport için randevu gerekli mi?

Yurt dışına çıkacak olan herkesin pasaporta ihtiyacı vardır. Pasaport sahibi olmak isteyen kişilerin ilk olarak pasaport başvurusu için randevu almaları gerekir. Pasaport randevusu alıp başvurduktan sonra ise kişiler pasaportlarına kavuşabilirler.

Pasaport başvurusu hafta sonu yapılabilir mi?

Dileyen randevusuz, sabah erken saatlerde gidip sıra alabilir. Telefonla pasaport randevusu alma: e-pasaport randevu alma telefonla ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden yapılıyor. Alo 199 çalışma saatleri 09.00-17.00 saatleri arası. Cumartesi ve pazar günleri 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabiliyor.

Randevu almadan pasaport alınır mı?

Randevusuz kimlik, pasaport ve ehliyet başvurusu alınmayacak.

Pasaport cumartesi açık mı?

Devlet daireleri oldukları için hafta sonu kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır; ancak seçim ya da diğer özel durumlarda hafta sonları (Cumartesi ve Pazar) ya da akşamları da çalışabiliyorlar.

Pasaport için nereye başvurulur 2021?

Randevu alındıktan sonra yurt içinde Hususi (yeşil) ve hizmet damgalı (gri) pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne, en sık başvurulan bordo pasaport ya da diğer adıyla umuma mahsus pasaport için ise İl ve İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'ne başvuru yapılması gerekmektedir.