Deprem sigortasını kimler yapar?

İçindekiler:

  1. Deprem sigortasını kimler yapar?
  2. Evi kiraya verirken DASK gerekli mı?
  3. DASK muafiyeti yoktur ne demek?
  4. DASK kimlere zorunlu?
  5. DASK muafiyeti olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  6. Elektrik DASK muafiyeti nedir?

Deprem sigortasını kimler yapar?

DASK sigortası, taşınmaz mal sahibi tarafından yapılıyor. Poliçenin mesken veya işyeri sahibi adına düzenlenmesi gerekiyor. Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamıyor. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabiliyor.

Evi kiraya verirken DASK gerekli mı?

Ev sahipleri elektrik ve su faturasını kendi adına düzenleyecekse, evlerini kiraya vermeden önce Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmalıdır. Kiracı elektrik ve su faturasını kendi adına düzenleyecekse, bu durumda ev sahibi adına sigorta ettiren olarak Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmalıdır.

DASK muafiyeti yoktur ne demek?

Bu demektir ki poliçe bedelinin %2'sini aşmayan maddi hasarlardan sigorta şirketi muaftır ve bu bedeli aşmamış zararları sigorta karşılamamaktadır. ... Poliçe bedelinin %2'sini aşmayan zararlar sigortalı tarafından ödenmektedir.

DASK kimlere zorunlu?

Peki kimler zorunlu deprem sigortası yaptırmalı? Zorunlu deprem sigortası yaptırması gerekenler 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanununda belirtiliyor. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa dahil olan tapuya kayıtlı, özel mülkiyet olarak geçen ve mesken olarak inşa edilmiş binalar için deprem sigortası zorunlu kılınıyor.

DASK muafiyeti olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

DASK poliçe sorgulama e-devlet uygulaması ile yapılabiliyor. Deprem sigortası sorgulama işlemlerini e-devletten, www.turkiye.gov.tr/dask-police-sorgulama adresinden yapabilirsiniz. Zorunlu deprem sigortası poliçenizi www.dask.gov.tr adresinden de sorgulayabilirsiniz.

Elektrik DASK muafiyeti nedir?

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, yeni düzenleme ile sigortası olmayan konutlara elektrik ve su bağlanmayacağını da açıkladı. Zorunlu deprem sigortası yaptırmayanlar devletin sunduğu afet yardımından yararlanamayacak; su, elektrik ve doğalgaz abonelik işlemlerinde sigorta şartı aranacak.