1 aylık bebeğe hangi mama verilir?

İçindekiler:

  1. 1 aylık bebeğe hangi mama verilir?
  2. 2 aylık bebek hangi mamayı yemeli?
  3. Yenidoğan maması nasıl hazırlanır?
  4. Bebek maması numaraları neye göre alınır?

1 aylık bebeğe hangi mama verilir?

Anne Sütü ile Beslenme Her anne bebeği bebeği için en iyisini ister. ilk 6 ay sadece anne sütü bebeğiniz için en iyisidir ilk 6 ay, tıbbi bir gereklilik olmadıkça, anne sütü dışında su, mama, bitki çayı gibi herhangi bir sıvının verilmesi asla önerilmez.

2 aylık bebek hangi mamayı yemeli?

Anne sütü almayan 2 aylık bebek beslenmesinde bebeğe bir öğünde 90-150 ml olmak üzere günde 6-7 kez formül mama verilir. Ancak yine belirtmek isteriz ki azıcık bile olsa anneden süt geliyorsa formül mama öncesinde bebeğe anne sütü vermek gerekir.

Yenidoğan maması nasıl hazırlanır?

Bebek maması hazırlamak için kullanacağınız suyu 10 dakika kaynatıp, 40 derece seviyesine kadar soğumasını bekleyin. Kaynatılmış ılıtılmış suyun beslenme tablosunda belirtilen miktara uygun olarak biberona doldurun. Üzerine de beslenme tablosundaki su miktarına uygun miktardaki ölçek sayısına göre mamasını ekleyin.

Bebek maması numaraları neye göre alınır?

--9-12 ay arası bebekler için 3numara mama kullanılır. Piyasadaki bazı mamaların 3 numarası olmayabilir(similac), bazı mamalarda ise 3 numara 1 yaşından sonra(SMA) kullanılır. Mama kutusunu okuyunuz. Özel mamalar ve destek ürünleri ise sağlık problemi olan çocuklarda doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.