Evde neler icra edilebilir?

İçindekiler:

  1. Evde neler icra edilebilir?
  2. Ziynet eşyası haczedilebilir mi?
  3. Ziynet alacağı boşanma davasında istenebilir mi?
  4. Klima icra edilir mi?
  5. Yemek masası Haczedilir mi?

Evde neler icra edilebilir?

Haciz memuru borçlu için lüzumlu olmayan malları haczedebilmektedir. Evde olan beyaz eşyalardan ihtiyaç dışında olan ikinci bir ürün varsa bunlar haczedilebilir. Bunun dışında para, ziynet eşyası, antika eşya, değerli taşlar haczedilebilen mallar arasındadır.

Ziynet eşyası haczedilebilir mi?

6352 sayılı Yasanın 16. maddesi ile değişik 2004 sayılı İcra İflas Kanunu'nun 82. maddesinin 1. fıkrasının 3. bendi uyarınca para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu olan eşya haczedilemez.

Ziynet alacağı boşanma davasında istenebilir mi?

Islah Yoluyla Ziynet Eşyaları Talep edilebilir mi? Boşanma davası dilekçesi ile talep edilmeyen ziynet eşyaları, ıslah dilekçesi verilmek suretiyle talep edilemez. Bu durumda, ıslah yerine ziynet eşyaları için ek dava açılarak açılan davanın boşanma davası ile birleştirilmesi istenmelidir.

Klima icra edilir mi?

YARGITAY Hukuk Genel Kurulu, Geyve Belediyesi ise alacaklıları arasında yaşanan 'klima krizi'nde son noktayı koydu. Kurul, biri başkanın odasında bulunan iki klimayı haczeden alacaklıları haklı buldu: “Klimalar, kamu hizmeti için zorunlu değil, haczedilebilir.”

Yemek masası Haczedilir mi?

İkincisi ise aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri haczedilebilir. Örneğin borçlunun evinde gerçekleştirilen haciz işlemi sırasında, evde bulunan buzdolabı, koltuk takımı, yemek masası gibi eşyalar haczedilemez.