Işten çıktıktan sonra GSS ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Işten çıktıktan sonra GSS ne zaman başlar?
  2. Işten çıktıktan sonra SGK ne kadar geçerli 2021?
  3. En az kac gunluk sigorta yaptırılabilir?
  4. Kaç yaşına kadar aile sigortasından yararlanabilirim?
  5. Işten çıktıktan sonra SGK'ya bildirmek gerekir mı?

Işten çıktıktan sonra GSS ne zaman başlar?

İşten ayrılan kişinin bir yıl içinde geriye dönük 30 günlük net genel sağlık sigortası prim ödeme günü bulunuyorsa, kişi ve bakmakla yükümlü oldukları sigorta çıkışının yapıldığı andan itibaren 10 gün boyunca sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

Işten çıktıktan sonra SGK ne kadar geçerli 2021?

İşten ayrıldıktan sonra SGK geçerliliği, 3 ay devam eder. İşten ayrılan bir kişi 3 aylık süre boyunca sağlık işlemlerinden SGK kapsamında yararlanmaya devam eder. 10 günlük süre boyunca sigortalılık statüsü kayıtlarda devam ederken, 3 ay süre ile devlet ve özel hastane hizmetlerinden aynı şekilde yararlanılır.

En az kac gunluk sigorta yaptırılabilir?

Ayda 20 günden az çalışanların, eksik günlerine ait genel sağlık sigortası (GSS) primlerini 30 güne tamamlaması zorunlu. Ancak, anne babası veya eşi üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişilerin eksik günlerin GSS primini 30 güne tamamlama zorunluluğu bulunmuyor.

Kaç yaşına kadar aile sigortasından yararlanabilirim?

Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık ...

Işten çıktıktan sonra SGK'ya bildirmek gerekir mı?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında işverenin, çalışanın sigortalılığı sona ermesi halinde düzenlediği ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)'ya verdiği belgeye işten çıkış bildirgesi denir. İşten ayrılan bir çalışanın 10 iş günü içinde SGK'ya bildirilmesi gerekmektedir.