Araç muayene neden geçmez?

İçindekiler:

  1. Araç muayene neden geçmez?
  2. Muayenede motora bakıyorlar mı?
  3. Silecek hafif kusur mu?
  4. Yangın tüpü yok muayeneden geçer mi?
  5. Araç muayenede nelere dikkat edilmelidir?
  6. Muayeneden geçemeyen araç trafiğe çıkabilir mı?

Araç muayene neden geçmez?

Araç muayenesinde kontrol edilen noktalar şöyle sıralanır: Araç borcu: Aracın trafik cezası ya da MTV borcu bulunuyorsa muayeneden geçemez. Egzoz emisyonu: Emisyon puluna sahip olmayan araçlar muayeneden geçemez. Zorunlu Trafik Sigortası: Geçerli bir Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi olmayan araçlar muayeneden geçemez.

Muayenede motora bakıyorlar mı?

Motor Bölmesi Diğer tesisat parçalarının incelenmesi işlemleri gerçekleştirilir. Uzun ve kısa farların kontrolleri, yan sinyal lambalarının kontrolleri, geri vites lambası ve fren lambasının kontrolleri yapılmaktadır.

Silecek hafif kusur mu?

Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.

Yangın tüpü yok muayeneden geçer mi?

Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır. Bu sebepten ötürü de muayene geçişlerinde herhangi bir engel sayılmamaktadır. ... Bu bağlamda araçlarda olması gereken yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması durumunda hafif kusur olarak sayılacaktır.

Araç muayenede nelere dikkat edilmelidir?

Kontrol Edilen Noktalar
  • Taşıt tanıtımı
  • Fren Sistemi.
  • Direksiyon, Direksiyon sistemi.
  • Görüş Özellikleri.
  • Lambalar, Yansıtıcılar, Elektrik Teçhizatı, Aydınlatma sistemi.
  • Dingiller (Tekerlekler), Lastikler, Süspansiyon.
  • Şasi ve Şasi Bağlantıları
  • Zorunlu Ekipmanlar.
Daha fazla öğe...

Muayeneden geçemeyen araç trafiğe çıkabilir mı?

Ağır kusurlu bulunan araçlara, muayene istasyonu tarafından 1 aylık izin verilir. Bu 1 ay izin, aracın eksikliklerini yaptırması için verilmektedir. Bu belgeyi, trafik polisi yada jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden dolayı ceza-i işlem yapılmaz. ... Bu araçlar hiçbir şekilde trafiğe çıkamazlar.