Yüksek tansiyon ne zaman doktora gitmeliyim?

İçindekiler:

  1. Yüksek tansiyon ne zaman doktora gitmeliyim?
  2. Sürekli tansiyon düşmesi hangi doktor bakar?
  3. Tansiyon ilacını kim yazar?
  4. Vücut yüksek tansiyona alışır mı?
  5. Göz tansiyonuna hangi bölüm bakar?

Yüksek tansiyon ne zaman doktora gitmeliyim?

Ne zaman doktora gitmeniz gerektiği ile ilgili genel bazı durumlar şöyledir: Hipertansiyon tedavisi görüyorsanız ve doktorunuzun verdiği ilaçlara rağmen tansiyonunuz hala yüksekse (örneğin; ardışık olarak 2-3 defa tansiyonunuz yüksek çıktıysa) hemen doktorunuza başvurmalısınız.

Sürekli tansiyon düşmesi hangi doktor bakar?

Tansiyon yükselmesi ve düşüklüğü için gidilecek olan bölüm merak konusu haline geldi. Tansiyon sorununuz için dahiliye veya kardiyoloji polikliniklerine başvurmanız ve tetkiklerinize göre tedavinizi düzenlemeniz gerekir.

Tansiyon ilacını kim yazar?

Tansiyon hastalığı şüphesi olan kişiler kardiyoloji ya da dahiliye polikliniklere başvurmaları gerekmektedir. Tansiyon hastalığının tanı ve tedavisi için ilk olarak dahiliye bölümüne başvurmak daha doğru olmaktadır.

Vücut yüksek tansiyona alışır mı?

Daha sonra tansiyon biraz daha yükseliyor ve her yükselme aşamasında bu şikayetler hafif hafif hissedilip geçiyor. Siz yüksek tansiyona alışırsınız ama vücut alışmaz. Yüksek tansiyon ile yaşamınızı devam ettirdiğiniz süre boyunca böbrekler, kalp damarları, beyin damarları ve göz sağlığı bozuluyor.

Göz tansiyonuna hangi bölüm bakar?

Göz doktoru tarafında düzenli aralıklarla yapılan muayeneler, glokomun erken tanı ve tedavisi için en iyi yöntemdir. Glokom, dikkatli bir göz muayenesi ile teşhis edilir. Teşhise yönelik göz muayenesinde göz doktoru, “tonometre” adı verilen bir aletle hastanın göz içi basıncını ölçer.