Cinsellik için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Cinsellik için hangi doktora gidilir?
  2. Vajinismusta kanama olur mu?
  3. Frengi hangi bölüm bakar?
  4. Erkekte cinsel isteksizlik için hangi doktora gidilmeli?
  5. Bir Erkekte neden cinsel isteksizlik olur?

Cinsellik için hangi doktora gidilir?

Erkekte çoğunlukla idrar yollarındaki enfeksiyon ,akıntı veya yaralar ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Cinsel yaşamı da doğrudan etkileyen CYBH tedavisi için, üroloji doktorları bu konuda yetkindir. Kadınlarda ise kadın doğum uzmanları yetkilidir. Ayrıca cildiye ve enfeksiyon doktorlarındanda görüş alınabilir.

Vajinismusta kanama olur mu?

Sorunu yaşayanların pek çoğunda ilk cinsel deneyime karşı derin bir korku vardır. Bu korku başta ağrı, acı duyma, daha sonra ilk gecede aşırı kanama, yırtılma, parçalanma, kilitlenme gibi korkulardır.

Frengi hangi bölüm bakar?

Bu Zührevi hastalıklar Frengi bel soğukluğu, AİDS, Genital Siğil ve genital uçuk gibi pek çok durumu bulunmaktadır. Bu hastalıklar ile karşılaşan bireyler Zührevi hastalıklar bölümüne gidilmesi gerekir.

Erkekte cinsel isteksizlik için hangi doktora gidilmeli?

Üroloji ayrıca erkek üreme organları ile ilgili sorunlarla da ilgilenir (penis, testisler, skrotum, prostat vb. ). Üroloji alanında uzmanlaşmış kişilere ürolog adı verilir, ürologlar bu rahatsızlık ve hastalık grubunu teşhis ve tedavi etmek için eğitilmiş sağlık uzmanlarıdır.

Bir Erkekte neden cinsel isteksizlik olur?

Bu durum çoğunlukla stres, alkol kullanımı gibi nedenlerden ötürü ortaya çıksa da kalp ve damar hastalıkları gibi çok daha ciddi sağlık problemlerinden de kaynaklanabilir. Diyabet, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroit problemleri ve ilaç kullanımı gibi nedenler erkeklerde cinsel isteksizliğe yol açabilir.