Serum fizyolojik nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Serum fizyolojik nasıl hazırlanır?
  2. Izotonik su evde nasıl yapılır?
  3. Serum fizyolojik ampül nasıl kullanılır?
  4. Serum fizyolojik nedir nasıl kullanılır?
  5. Serum fizyolojik neye iyi gelir?

Serum fizyolojik nasıl hazırlanır?

Serum fizyolojik dediğimiz şey, şu yazımda da bahsettiğim gibi bir litre suyun içine 9 gram tuz ekleyerek elde edilir. Tuzlu su, burun tıkanıklığı için faydalı olduğu yüzyıllardır bilinen bir ev ilacıdır. Daha pratik bir tarifle bir bardak kaynamış-ılımış suyun içine bir çay kaşığı tuz ekleyin.

Izotonik su evde nasıl yapılır?

İzotonik su hazırlarken kullanacağınız 1 litre suyunun içine sadece 1 yemek kaşığı kaya tuzu atmanız yeterli olacaktır. Bir tencereye aldığınız karışımı 10 dakika boyunca orta ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynattıktan sonra suyu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Serum fizyolojik ampül nasıl kullanılır?

Gifrer Serum Fizyolojik yetişkinler ve çocuklarda olduğu gibi, küçük çocuklarda da göz temizliği ve hijyeni için kullanılabilir. Günde 1-6 kez ya direkt olarak konjonktival keseye damlatılarak veya steril kompres yardımı ile kullanılır.

Serum fizyolojik nedir nasıl kullanılır?

Serum Fizyolojik: Burun tıkanıklığı tedavilerinde en fazla kullanılan yöntemlerden biridir. Tuzlu su olarak bilinen serum fizyolojik iki buruna günde ortalama 4-5 damla atılması şeklinde kullanılır. Damlanın atılmasının hemen ardından bebeğin nefes almasında da rahatlama gözlenir.

Serum fizyolojik neye iyi gelir?

Burun ve göz sağlığında ve temizliğinde kullanılmakta olan bir çözeltidir. Özellikle burun tıkanıkların da etkilidir. Çocuklar ve bebekler burnundaki nefes tıkanıklığına neden olan akıntıları çıkaramamaktadır. Bu çözelti sayesinde burunlarının hijyenik bir şekilde açılması sağlanır.