KBS MEB Ek ders girişi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. KBS MEB Ek ders girişi nasıl yapılır?
  2. Ek ders işlemleri nasıl yapılır?
  3. Günlük ek ders nasıl hesaplanır?
  4. Kaç saat ek ders alabilirim?
  5. KBS ne zaman gönderilir?
  6. KBS Veri Girişi nedir?
  7. KBS nedir ne işe yarar?
  8. Öğretmenler ayda en fazla kaç saat ek ders alabilir?

KBS MEB Ek ders girişi nasıl yapılır?

https://www.kbs.gov.tr/ adresine girdikten sonra gelen ekranda Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemine (KPHYS) girilir. Gelen ekranda kullanıcı adı (T.C. Kimlik No), şifre ve güvenlik kodu yazılıp giriş yapılır. Ek ders - Gerçekleştirme Görevlisi (Mutemet Yardımcısı) seçeneği seçilir.

Ek ders işlemleri nasıl yapılır?

Ek ders hesaplama için kullanılan en basit yöntem toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders sayısını çıkarmaktır. Aynı zamanda sınıf öğretmenliği olması halinde ekstra 2 saat ek ders eklenmelidir. Ayrıca verilen ders sayısı 10 un her katında 1 saat ek ders eklenir.

Günlük ek ders nasıl hesaplanır?

Ek ders ücreti şu şekilde hesaplanabilir:
  1. Öğretmenin girmiş olduğu toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders saati çıkarılır. ...
  2. Örneğin haftada 26 derse giren bir öğretmenin ek ders hesaplaması: ...
  3. Ardından toplam ek ders saati ile bir saatlik ödenen ek ders ücreti çarpılır.

Kaç saat ek ders alabilirim?

Bir hafta boyunca girilen derslerden maaş karşılığı olan 15 saat çıkarılır.15 ile 20 saat arasındaysa 1 saat, 19 ile 30 saat arasındaysa 2 saat, 30 saat ve üstü ise 3 saat ek ders ilave edilir. Bu ilave edilen hazırlık ve planlama ek dersidir, 10 saate 1 saat olarak değerlendirilir.

KBS ne zaman gönderilir?

Mahalli idarelerce aylık, kalkınma ajansları, sosyal tesisler ve bütçe dışı kurumlarca üçer aylık dönemler halinde, dönemi takip eden ay sonuna kadar kümülatif mizan verisi gönderilir.

KBS Veri Girişi nedir?

Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS), kamu kurumlarının mâli işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını, sağlamak amacıyla Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen otomasyon sistemidir. adresine e-posta gönderilebilecektir.

KBS nedir ne işe yarar?

Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) projesi ile harcama ve muhasebe birimlerinin mali işlemlerini bir otomasyon sistemi içinde toplamak suretiyle harcamayı tahakkuk ettiren harcama birimleri ile ödemeyi gerçekleştiren muhasebe birimleri arasında güvenli, hızlı ve elektronik ortamda bilgi akışının ...

Öğretmenler ayda en fazla kaç saat ek ders alabilir?

Sınıf Öğretmeni Ek Dersi Nasıl Hesaplanır? Sınıf öğretmenleri haftada 18 saat aylık (maaş) karşılığı ve ilave olarak 12 saatte zorunlu ek ders okutmakla görevlidirler. Sınıf öğretmenlerinin ders dışı hazırlık planlamadan 3 saat ve varsa nöbeti ile birlikte haftalık ek dersi 18 saat olabilmektedir.