Düşen araç plakası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Düşen araç plakası nasıl alınır?
  2. Plaka düşerse ne olur?
  3. Plaka kaybolunca ne yapmak lazım?
  4. Plaka nereden çıkarılıyor?
  5. Kayıp plaka nereye bildirilir?
  6. Şöförler Odası plaka basım kaç para?

Düşen araç plakası nasıl alınır?

Kayıp plaka çıkarmak için yapmanız gerekenler ise şöyledir; Emniyet Müdürlüğü'nde kayıp plaka için dilekçe yazmanız istenecektir. Şayet tek plaka kaybolmuş ise, tarafınıza plaka çıkarma belgesi verilecek ve Şoförler Cemiyeti'ne gönderileceksiniz. Daha sonra ilgili yere giderek plakanızı bastırabilirsiniz.

Plaka düşerse ne olur?

Aracın plakası düşerse yukarıda da belirttiğimiz gibi notere başvurmanız gerekmektedir. ... Yapılan bu düzenlemeye göre, plakası 1 ya da 2 defa düşer ya da çalınırsa, artık tekrar işlem yapılamaktadır. Eğer plakanız 2 defa kaybolduysa ve plakanıza ulaşmak istiyorsanız, eni plaka için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Plaka kaybolunca ne yapmak lazım?

Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz. O kağıt ile birlikte en yakın şoförler odasından plakanızı çıkartabilirsiniz.

Plaka nereden çıkarılıyor?

Her plaka işleminde olduğu gibi bu işlemde de Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'sine başvurular dilekçe aracılığı ile yapılır. Memurlar tarafından gerçekleştirilen detaylı incelemenin ardından plakanız Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'ye bağlı olan plaka basım atölyesinden kolaylıkla alınabilir.

Kayıp plaka nereye bildirilir?

Bu durumda yapılması gereken işlem; en yakın trafik şubeye gitmektir. Plakanızın kaybolduğuna dair bir belge doldurursunuz. Sonrasında sizlere plaka çıkarmanız için kağıt verirler. Bu kağıt ile en yakın şoförler odasına gidip 30₺ gibi bir ücret verip plakanızı bastırabilirsiniz.

Şöförler Odası plaka basım kaç para?

Bundan başka bir ücret ödemesi yapmanız gerekmemektedir. Fakat şoförler odasında bir form doldurulması için sizden 50 TL civarında bir para daha istenilmektedir, bunu da belirtelim. Plaka yenileme işlemleriniz için ise 2020 yılı için 34 TL notere ve 50 TL de plaka basım yerine veriliyor.