Üstü açık arabanın üstüne ne denir?

İçindekiler:

  1. Üstü açık arabanın üstüne ne denir?
  2. Üstü açık arabalar ne kadar?
  3. Cabrio araba ne demek?
  4. Sunroof mekanizması nedir?
  5. Cabrio coupe ne demek?
  6. Sunroof mekanizması nasıl çalışır?
  7. Solar sunroof ne işe yarar?

Üstü açık arabanın üstüne ne denir?

Sürüş sırasında sürücü ve yolcuların konforunu düşünen araç özelliklerinden biri de sunroof. Şimdi gelin araçta sunroof nedir veya sunroof ne demek gibi sorulara hep birlikte cevap arayalım. Halk arasında araba sanrufu olarak da bilinen bu terimi tavan penceresi olarak çevirmek mümkün.

Üstü açık arabalar ne kadar?

Cabrio Araba
Modelİlan BaşlığıFiyat
BMW 4 Serisi 420d Luxury Line2016 MODEL BMW 420d DİZEL OTOMATİK-LUXURY LİNE-88.000 KM!664.000 TL
Saab 9-3 2.0 SESahibinden Saab 9-3 2. Model105.000 TL
Fiat 126 BisSahibinden Fiat 1 Model26.000 TL
Fiat Regata 1.6Sahibinden Fiat Regata 1.6 1987 Model20.000 TL
19 satır daha

Cabrio araba ne demek?

Cabriolet (diğer yazılışılarıyla kabriyole, cabrio, kabriyo), tavanı açılıp kapanabilen otomobil türü.

Sunroof mekanizması nedir?

Özellikle eski model araçlarda sunroof kapağı çelik saçtan veya katlanır bir tavandan ibarettir. Elektrikli tahrik, basınca dayanıklı kablolar vasıtasıyla kapağı ve otomobilin donanımına göre bazen güneşliği hareket ettiren bir mekanizma ile çalıştırılır.

Cabrio coupe ne demek?

Coupe araçların üretilmeye başlandığı ilk yıllarda sabit bir tavan kullanılırken günümüzde üretilen Coupe modellerin büyük bir bölümünde katlanıp bagaja giren ya da “sunroof” adı verilen camlı bir tavan modeli bulunmaktadır. Tamamen üstü açık olan Coupe arabalara ise Coupe Cabrio adı verilmiştir.

Sunroof mekanizması nasıl çalışır?

Sunroof'un çalışma prensibi aslında çok basittir. Kapı camı mekanizmasına çok benzerdir. Tavanda raylar arasında bulunan bir panelin (cam veya metal araç modeline göre) rayların içerisinde ileri ve geri gitmesidir. Manuel sunrooflarda el ile Sunroof'un kilidi açılır.

Solar sunroof ne işe yarar?

Soğutmalı ya da solar sunroof, yaz sıcaklarında aracın içini daha serin tutmak için özel güneş panellerine sahip olan sistemin adıdır. Aracınız bir şekilde sıcak altında kaldı ve dışarıda sıcaklık 40 derece seviyelerinde seyrediyor. Fakat aracın içi en az 60 derece ve aşırı bunaltıcı şekilde sizi karşılıyor.