Marshmallow ile şeker hamuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Marshmallow ile şeker hamuru nasıl yapılır?
  2. Şeker hamuru ile ne yapılır?
  3. Şeker hamuru saklanır mı?
  4. Şeker hamurundan pasta zararlı mı?

Marshmallow ile şeker hamuru nasıl yapılır?

Marshmallow'ları cam kaseye alarak benmari usulü eritin. Karıştırarak erimesini hızlandırın. Şeker tamamen eriyince daha fazla bekletmeden kaseyi suyun üzerinden alın. Tuz ve suyu ekledikten sonra pudra şekerini de yavaşça ilave edin.

Şeker hamuru ile ne yapılır?

Şeker hamuru, kek, pasta, kurabiye ve şekerlemelerin yapımında kullanılan bir hamurdur. Yoğunluklarına ve şeker hamuru kullanımı amaçlarına göre iki farklı şeker hamuru vardır. Daha akışkan olan şeker hamuru pastalarda dolgu ya da krema olarak kullanılır.

Şeker hamuru saklanır mı?

Şeker hamuru diğer hamurlardan farklı saklanmalıdır. Bunlar içinde dikkat edilmesi gereken birkaç hassas nokta vardır. İlk ve en önemli püf noktası şeker hamuru oda sıcaklığında saklanmalıdır. En çok yapılan hatada budur şeker hamuru derin dondurucu ya da buzdolabında saklanmaz.

Şeker hamurundan pasta zararlı mı?

Kriterleri sağlayan şeker hamurunun ve temas ettiği pasta ve keklerin tüketilmesinde herhangi bir zarar bulunmamaktadır. Ancak tarihi geçmiş veya kullanıldıktan sonra iyi şekilde muhafaza edilmemiş olan şeker hamurlarında bozulmalar meydana geldiğinden dolayı kesinlikle kullanılmamalıdır.