Kimyasal peeling cildi yakar mı?

İçindekiler:

  1. Kimyasal peeling cildi yakar mı?
  2. Kimyasal peeling kalici mi?
  3. Peeling sonrası nemlendirici sürülür mü?
  4. Peelingden sonra yüze ne sürülür?

Kimyasal peeling cildi yakar mı?

Kimyasal peeling tedavisi ağrılı mıdır, yan etkileri nelerdir? Tedavide cilde anestezik krem uygulanamadığı için uygulama sırasında hasta 5-10 dakika hafif bir yanma hissi duyar. Kimyasal peeling ile tedavi seansı sonrasında birkaç gün güneş yanığında olduğuna benzer bir yanma hissi ve kızarıklık olur.

Kimyasal peeling kalici mi?

Kimyasal Peeling uygulaması sonucu üst tabakada ki hücrelerin adeta pul puldökülmesiyle birlikte yeni deri hücrelerinin oluşumu hızlanır ve cilt taze hücreler ile yeniden donatılmış olur. Tamamen güvenli olan bu işlem cilt yapısında herhangi bir kalıcı incelmeye sebep olmaz.

Peeling sonrası nemlendirici sürülür mü?

Peeling sonrası herhangi bir bakım ürünü kullanımının, peeling etkisini azalttığına dair, doğru bilinen bir yanlış bulunur. Peeling sonrası bakımı, en az peeling uygulama süreci kadar önemlidir. Peeling sonrası nemlendirici krem kullanımı, arındırıcı etkileri azaltmaz.

Peelingden sonra yüze ne sürülür?

Peeling sonrası cildinizi tüm kürden ve ölü deriden arındırmak adına bolca ılık suyla yıkayın. Ardından oluşabilecek muhtemel kızarıklıklar için yüzünüzü çok da yağlı olmayan bir nemlendirici krem ile iyice nemlendirin.