Haşlanmış mısır derin dondurucuda nasıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Haşlanmış mısır derin dondurucuda nasıl saklanır?
  2. Tane mısır dondurucuda nasıl saklanır?
  3. Mısır nerede muhafaza edilir?
  4. Mısır bozulduğu nasıl anlaşılır?
  5. Koçanlı mısır kaç gün saklanır?

Haşlanmış mısır derin dondurucuda nasıl saklanır?

Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır. Poşete koyarken tane tane olmasına dikkat edin.

Tane mısır dondurucuda nasıl saklanır?

Kasede görünen mısırlar 8 tane mısırın ayıklanmış şekli) daha sonra mısırları buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın. Kullanmak istediğinizde istediğiniz miktarı çözdürmeden alıp tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz. Yada porsiyonluk olacak şekilde de poşetleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Mısır nerede muhafaza edilir?

Mısırları koyduğunuz Koroplast kilitli poşetin havasını olabildiğince alın ve derin dondurucu ya da buzluğun en derin kısmında muhafaza edin.

Mısır bozulduğu nasıl anlaşılır?

Eğer elinize aldığınız mısır, ağırsa sütlü ve taze bir mısırdır. Ancak mısırlar hafifse bu bayat ve sütsüz bir mısır olduğunu gösterir. İyi bir mısır almak için püsküllerine de bakmak gerekir. Eğer püsküller sık ise bu mısırın taze olduğunu anlamına gelir.

Koçanlı mısır kaç gün saklanır?

Haşlanmış mısır tanelerini, kapalı plastik bir kaba veya ağzı kapalı buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atın. Dilerseniz bu işlemi, mısır tanelerini koçanından ayırmadan da yapabilirsiniz. Mısırın buzlukta saklanma süresi en fazla 1 yıldır.