Kuru iğne tedavisi acıtır mı?

İçindekiler:

  1. Kuru iğne tedavisi acıtır mı?
  2. Kuru iğne tedavisi ne kadar sürer?
  3. Kuru iğneden sonra ağrı olur mu?
  4. Kuru iğne kimlere uygulanır?
  5. Akupunktur mu kuru iğne mi?
  6. Ağrı kesici boyun ağrısını geçirir mi?

Kuru iğne tedavisi acıtır mı?

Kuru iğne tedavisi acıtır mı? Kuru iğne tedavisi acı vermeyen bir tedavidir. Kas içinde bulunan tetik nokta üzerine basıldığında acı verir.

Kuru iğne tedavisi ne kadar sürer?

Kuru İğne Tedavisi Kaç Dakika Sürer? İMS tedavisi, her ne kadar birbirleri ile karıştırılsa da bir akupunktur yöntemi değildir. Akupunktur yönteminde, vücutta meridyenler ve meridyenlerle ilişkili noktalar bulunur. İğne de bahsi geçen bu noktalara uygulanarak 20 dakika boyunca kalır.

Kuru iğneden sonra ağrı olur mu?

İşlem sırasında kuru iğnelemeye bağlı ağrı duyulması, iğneler ince olduğu için genellikle minimaldir; bu ağrı duyma durumu da tetik noktaların hassasiyetine ya da kişilerin ağrı eşiğine bağlıdır. Bazı hastalar işlem sırasında hiç ağrı duymadıklarını da ifade etmektedirler.

Kuru iğne kimlere uygulanır?

Kuru iğne tedavisi, genellikle 12-15 yaşından itibaren, bu tedaviye ihtiyacı olan herkese ve her yaşa uygulanabilir. Hastada bulunan (varsa) diğer pek çok hastalık, bu tedavi için bir engel teşkil etmez. İğne fobisi olan hastalara da uygulamak mümkün olmaktadır.

Akupunktur mu kuru iğne mi?

Kuru iğneleme ile akupunktur tedavisinin tek benzerliği her iki metodda da iğne kullanılmasıdır,farkı ise; akupunkturda iğnelerin belli noktalara batırılarak 20 dakika beklenmesine karşın kuru iğne tedavisinde iğne spazm olan ve olması ihtimali olan kaslara yapılır ve hemen çıkarılır, etkisini hemen gösterir.

Ağrı kesici boyun ağrısını geçirir mi?

Boyun ağrınız çok şiddetli değilse ilk birkaç gün ağrı kesici ilaç alabilir, boyun ve sırtınıza sıcak veya soğuk uygulama yapabilirsiniz. Ağrınız bu uygulamalara rağmen geçmiyorsa mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekir.