Yağmurun yağmasında etkili olan olay nedir?

İçindekiler:

  1. Yağmurun yağmasında etkili olan olay nedir?
  2. Yağmur damlası ne anlama geliyor?
  3. Yağmur damlasının şekli var mıdır?
  4. Yağmur damlası ne kadar hızla düşer?
  5. Kar ve yağmur taneleri neden tek tek düşer?
  6. Yağmur damlaları hızlı düşseydi ne olurdu?
  7. Kinetik enerjisi neye bağlıdır?

Yağmurun yağmasında etkili olan olay nedir?

Buluttaki su tanecikleri rüzgarın etkisi ile bir oraya bir buraya itilirler. Birbirlerine çarptıkça birleşerek su damlacıklarını oluştururlar. Oluşan su damlacıkları da kümeleşerek su damlalarını meydana getirirler. Bu damlalar belirli bir ağırlığa ulaşınca havadan daha ağır hale gelerek yere yağmur olarak düşerler.

Yağmur damlası ne anlama geliyor?

Yağmur damlası, bulut kümesi içinde toz parçacıklarını içine alarak yoğunlaşan su parçacıklarına su damlaları veya yağmur damlaları denir. ... Yağmur damlarının çapları genellikle 0.

Yağmur damlasının şekli var mıdır?

Yağmur damlası düşmeye başladığında yüzey geriliminden kaynaklı küresel şekildedir. Yağmur damlası düşmeye devam ederken küresel şeklini kaybeder ve bir süre sonra hamburger ekmeğinin üst yarısı gibi, alttan düz üstten bombeli bir şekil alır.

Yağmur damlası ne kadar hızla düşer?

Bu hız damlanın büyüklüğüne, şekline, kütlesine ve havanın yoğunluğuna bağlıdır. Çapı yaklaşık 5 milimetre olan bir yağmur damlası saniyede yaklaşık 10 metre (yani saatte 36 kilometre) hızla hareket eder.

Kar ve yağmur taneleri neden tek tek düşer?

Yağmur damlalarının tek tek düşmesinin nedeni iki tanedir. 2- Limit hız. ... Buluttan çıkan yağmur damlaları her ne kadar birleşmek isteselerde aşağı doğru düşerken limit hıza yaklaştıkları için birbirlerinden ayrılırlar.

Yağmur damlaları hızlı düşseydi ne olurdu?

Doğrulanmış Cevap Yağmur , bulutlardan düşerken ilk başta yavaştır. Yağmur aşağı indikçe her taneciği hızlanır , hızlanır ve en sonunda normal hıza ulaşarak yeryüzünde bizim hissedebileceğimiz , görebileceğimiz bir hızla yeryüzüne inerler.

Kinetik enerjisi neye bağlıdır?

Kinetik enerji hızın karesiyle doğru orantılıdır. Sabit kütlede ne kadar hızlıysanız o kadar fazla kinetik enerjiniz vardır.