Depreme dayanıklılık raporu kaç para?

İçindekiler:

  1. Depreme dayanıklılık raporu kaç para?
  2. Depreme dayanıklılık raporu nedir?
  3. Deprem testi için nereye başvurulur?
  4. Deprem testi ne kadar sürer?
  5. Ev deprem testi nasıl yapılır?
  6. Deprem dayanıklılık testi nasil yapilir?

Depreme dayanıklılık raporu kaç para?

1800-2000 metrekare bir alan için TL oluyor. Eğer bina 10 katın üzerindeyse Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği kapsamına giriyor. Bu durumda her kata ayrı test yapılması gerekiyor ve kat başına fiyat ise 1.350 TL.

Depreme dayanıklılık raporu nedir?

Deprem dayanıklılık raporu bir binanın deprem yönetmeliği uyarınca gerekli kanun ve maddelere uygun şekilde hazırlanıp, uygun miktarda harç ve kimyasal karışım kullanılıp kullanılmadığını kontrol eden ve bir binanın deprem anında ne kadar dayanıklı kalabileceğini test eden uygulamadır.

Deprem testi için nereye başvurulur?

Ağır hasar olmadığı bir durumda depreme dayanıklılık raporu alabilmek için binanın teknik üniversiteler, İnşaat Mühendisleri Odası veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisans almış yapı denetim firmalara başvurmak gerekir.

Deprem testi ne kadar sürer?

Bir günde tamamlanan testler sonucunda hazırlanan raporda, evinizin depreme dayanıklı olup olmadığı sonucu çıkıyor. Yapılan deprem testi işlemi sayesinde binanın ana taşıyıcıları, betonarme parçaları ve inşaat malzemeleri üzerinde direnç ölçümleri, basınç ölçümleri ve kalite ölçümleri yapılıyor.

Ev deprem testi nasıl yapılır?

Deprem Testi İçin Binada Yapılan Teknik Çalışmalar Binadan yeterli sayıda karot ve beton numune alınır. Numunelerin yapı laboratuvarında testleri yapılır. Bina beton dayanımı bu sayede belirlenir. Röntgen cihazı ile betonarme taşıyıcı elemanlardaki demirlerin çap, adet, aralıkları belirlenir.

Deprem dayanıklılık testi nasil yapilir?

Özel olarak üretilen bir röntgen cihazı aracılığı ile kolon içerisinde bulunan demirlerin çapı ve adetlerin ölçümleri yapılır. Bilgisayar yardımı ile yapının 3D modeli çizilir ve ardından binaya depremin etkileri yüklenerek dayanıklılık testi gerçekleştirilir.