Hibe tapu masrafı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Hibe tapu masrafı ne kadar?
  2. Hibe ilişiği ne demek?
  3. Hibe edilen ev geri alınır mi?
  4. Bağış geri alınır mı?

Hibe tapu masrafı ne kadar?

Tapuda hibe harcı ise, 2014 yılındaki yeni düzenlemelere göre, hibe edilen taşınmaz malın belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olmamak üzere beyan edilen değeri üzerinden binde 68.31 oranı olarak belirlendi.

Hibe ilişiği ne demek?

BAĞIŞ (HİBE) Bağış, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemidir (BK.234). Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamazlar. Vasi, vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamaz.

Hibe edilen ev geri alınır mi?

Kanun maddesinden de anlaşılacağı üzere, bağışlanan bir taşınmazla ilgili, taahhüt edilen yüklemenin yerine getirilmemesi durumunda, bağışlayan kişi, bağışladığı taşınmazını geri alabilir. Bunun için taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde bir dava açılması gerekmektedir.

Bağış geri alınır mı?

Bağışlayan, geri alma sebebini öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde bağışlamayı geri alabilir. Bağışlayan bir yıllık süre dolmadan ölürse, geri alma hakkı mirasçılarına geçer ve mirasçıları bu sürenin sona ermesine kadar bu hakkı kullanabilirler.