Koher pensi nedir?

İçindekiler:

  1. Koher pensi nedir?
  2. Mosquito klemp nedir?
  3. Koher ne işe yarar?
  4. Kerrison ne işe yarar?
  5. Klemp ne için kullanılır?
  6. Kerrison Rongeur nedir?
  7. Farabeuf nedir?
  8. Hemostatik pens ne işe yarar?
  9. Hemostatik pens nedir?
  10. Farabeuf Ekartör ne ise yarar?

Koher pensi nedir?

Farklı büyüklükte, ağız kısmı şubelerin birleştiği oynaktan başlayan ve uca doğru giderek daralan, kanayan damar ağzını bulup tutmaya yarayan kramayerli bir pens.

Mosquito klemp nedir?

Mosquito (Baby mosqouito): küçük damarları klemplemek için kullanılır. Kelly klemp: Daha büyük damar veya dokuları klemplemek için kullanılır. Kısa ve uzun boylar da ola- bilir. Rochester Pean klempi de denir.

Koher ne işe yarar?

Farklı büyüklükte, ağız kısmı şubelerin birleştiği oynaktan başlayan ve uca doğru giderek daralan, kanayan damar ağzını bulup tutmaya yarayan kramayerli bir pens. Paslanmaz cerrahi koher pens,ameliyatlarda ve pansumanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Kerrison ne işe yarar?

Kavisli ve bayonet şekilli KERRISON Kemik Pançları Bu özel kemik pançları, zorlu vakalarda dahi kemiğin hassas bir şekilde çıkarılmasını sağlar.

Klemp ne için kullanılır?

Söz konusu cerrahi alet bir vasküler klemp olup, distal ve proksimal uca sahiptir. Klempler, cerrahi operasyon sırasında, kan ya da diğer sıvıların akışını durdurmak için kullanılırlar.

Kerrison Rongeur nedir?

Kerrison tarafından “kerrison rongeur” künt distal uç plakası ile derin yapıları korurken, cerrahların kemiği daha güvenli bir şekilde çıkarmasına izin verecek konforu sağlamıştır. Ronjurların değiştirilmesi ve mevcut halini alması 20. yüzyılın sonuna kadar sürmüştür.

Farabeuf nedir?

Farabeuf Ekartör Birden çok işlemde kullanılan çok yönlü bir el retraktördür. Diş hekimliğinde, el ve el işlemlerinde veya fıtık onarımında birçok işlem için kullanılabilir.

Hemostatik pens ne işe yarar?

Hemostatik Pensler Bu araçların emeli kanı durdurmaktır. Ayrı olarak, hemostatik pens nadir vaziyetlerde, topların veya peçetelerin sabitlenmesi için yardımcı olarak kullanılabilmektedir.

Hemostatik pens nedir?

Hemostatik pens sterilizasyona uygundur. Paslanmaz çelik malzeme kullanılarak üretilmiştir. Uç bölümünün tırtıklı iç yapısı, sıkı bir tutuş sunar, kaymayı önler. Pensin uç bölümü eğridir.

Farabeuf Ekartör ne ise yarar?

Ekartör ne işe yarar ? Ekartör, alanı temiz tutmak amacıyla cerrahi alanın kenarlarını yerinde tutmak için kullanılan tıbbi bir cihazdır.