Kestane toplama zamanı ne zaman?

İçindekiler:

  1. Kestane toplama zamanı ne zaman?
  2. Tencerede kestane nasıl patlatılır?
  3. Tavada kestane pişer mi?
  4. Tavada kestane kaç dk da pişer?
  5. Kestane ocakta pişer mi?
  6. Kestane kızartması nasıl yapılır?
  7. Kestanenin tüylü kabuğu nasıl kolay soyulur?

Kestane toplama zamanı ne zaman?

Kestane hasadı Ekin ayı ortalarında yapılır. Karadeniz bölgesinde de Ekim ve Kasım aylarında Kestane hasadı yapılıyor.

Tencerede kestane nasıl patlatılır?

Tavayı ocağın orta gözüne alıyoruz ve ocağı yarıdan biraz daha fazla açarak pişmeye bırakıyoruz. 20 dakika sonra kestaneleri ters çevirerek 10 dakika da öyle pişiriyoruz. Kestanelerin kabukları karardı kestaneler yandı diye telaş etmeyin iyice kuruyolar. Kolay soyulan kestanelerimiz servise hazırdır, afiyet olsun.

Tavada kestane pişer mi?

Kestaneleri tavaya dizip ocağa koyun ve kapağı kapalı halde orta ateşte pişmeye bırakın. Kabukları açılana kadar pişirdiğiniz kestaneleri tavadan alıp temiz bir bezin içine sarın. 20-25 dakika sonra yumuşayan kestanelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Tavada kestane kaç dk da pişer?

Geniş bir tavayı ocağın üzerine koyun. Yüksek ateşte kızdırın. Ardından ocağı orta ateşe alın. Üzerine kestaneleri koyun ve orta ateşte 10 dk kadar bir yüzünü iyice kızarana kadar pişirin.

Kestane ocakta pişer mi?

Kestanelerinin içinin yumuşacık kalmasını sağlayan yöntemlerden biri de fırın torbasında kestane pişirmektir. Ocakta pişen pastane gibi bu yöntem için de kestanelerin üzerine yine çizikler atılıyor, suyun içinde 10-15 dakika kadar bekleyen kestaneler fırın poşetinin içine konup 180 derecede 30 dakika kadar pişiriliyor.

Kestane kızartması nasıl yapılır?

Ardından kestiğiniz kestaneleri yıkayın ve içi su dolu bir kabın içerisinde bekletin. bu şekilde kestanenin kabuğu yumuşayacak ve kestaneden daha kolay ayrılacaktır. Beklettiğiniz kestanelerin suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabukları açılıp renkleri değişene kadar kızartın.

Kestanenin tüylü kabuğu nasıl kolay soyulur?

İşte kestanenin kabuğunu en kolay soyma şekli; Tencereye biraz yağ ekleyin ve ocağın altını açın. Yağlar kızarmaya başlayınca 10 dakika kadar kestaneleri kızartın. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra ise soğumaya bırakın. Ardından kestaneleri kolaylıkla soyabilirsiniz...