Site yönetimi muhasebeci tutmak zorunda mı?

İçindekiler:

  1. Site yönetimi muhasebeci tutmak zorunda mı?
  2. Apartman hesabı nasıl tutulur?
  3. Site yönetimi hangi beyannameleri verir?
  4. Site yönetimi olmak zorunda mı?
  5. Site yönetimi ne defteri tutar?
  6. Bina yöneticiliği nasıl bırakılır?
  7. Site Yönetimi vergiye tabi mi?
  8. Apartmanda yönetici olmak zorunlu mu?
  9. Apartman işletme defteri zorunlu mu?
  10. Apartman yöneticisine aldığı ücret vergiye tabi mi?

Site yönetimi muhasebeci tutmak zorunda mı?

Site ya da apartman yönetimleri bünyesinde yanlızca bina görevlisi yani kapıcı çalıştırıyorlarsa, SGK yükümlülükleri olmasına karşın Muhtasar Beyanname vermek zorunlulukları bulunmamaktadır. ... Bu durumda Muhtasar Beyanname vermek zorunda olan sitelerin Mali Müşavir çalıştırmak zorunluluğu bulunmaktadır diyebiliriz.

Apartman hesabı nasıl tutulur?

Peki apartman muhasebesi nasıl tutulur? Apartman yönetimi işletme defteri kullanıyor ve bunu notere tasdik ettiriliyor.Defterin sol tarafına giderler ve sağ tarafına gelirler yani aidatlar yazılıyor. Giderler genellikle fatura karşılığı yapılan (Ortak elektrik,su asansör gibi) harcamalara dayanıyor.

Site yönetimi hangi beyannameleri verir?

CEVAP: “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ( Vergi Kesintisi Yapmayanlar İçin)” bölümünden vergi kesintisi yapma zorunluluğu bulunmayan ancak sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayıları beyan etmek zorunda olan apartman yönetimleri, vergiye tabi olmayan ...

Site yönetimi olmak zorunda mı?

Site yönetimi kurmak zorunlu mu? Apartman yönetimi ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesinde ele alınmıştır. Kanuna göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor.

Site yönetimi ne defteri tutar?

Yöneticinin tutmak zorunda olduğu defterler, KMK'nın 32. ve 41. maddelerinde belirtilmiştir. Yönetici, 1'den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan, her sayfası noter mührü ile tasdikli olan bir karar defteri ve denetim defteri tutmakla yükümlüdür.

Bina yöneticiliği nasıl bırakılır?

Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu'na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.

Site Yönetimi vergiye tabi mi?

Site yönetim kurulu; Kurumlar Vergisi Kanununda sayılan kurumlar arasında yer almadığından kurumlar vergisine tabi olmayıp; yürütülen faaliyetin adi ortaklık şeklinde değerlendirilerek; site maliklerinin adi ortaklığının ortağı olarak kabul edilmesi ve vergilemenin de adi ortaklığa ilişkin genel hükümlere göre ...

Apartmanda yönetici olmak zorunlu mu?

Kat mülkiyeti kanunu hükümlerine göre, bir anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda yönetici atanması zorunlu oluyor.

Apartman işletme defteri zorunlu mu?

Kat Mülkiyeti Kanunun 32. maddesi uyarınca apartman karar defterinin tasdiki zorunludur. İşletme (gelir-gider) defterinin ise tasdik zorunluluğu yoktur. KMK Madde 32 – Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.

Apartman yöneticisine aldığı ücret vergiye tabi mi?

Yukarıda yazılı hüküm ve açıklamalara göre; apartman yöneticiliğine bağlı olarak çalıştırılan ve kat malikleri arasından seçilen yönetici ve deneticilere yönetim giderlerine katılmama oranında yapılan ödemelerin gerçek ücret olarak kabul edilmemesi nedeniyle gelir vergisi tevkifatına tabi tutulmaması gerekmekte olup, ...