Refleksoloji ile hangi hastalıklar tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Refleksoloji ile hangi hastalıklar tedavi edilir?
  2. Refleksoloji masajı hangi hastalıklara iyi gelir?
  3. Masajın Psikoloji ve iyileşme üzerine nasil bir etkisi vardir?
  4. Refleksoloji masajı kimlere yapılmaz?
  5. Klasik masaj hangi yollarla ağrıyı azaltır?
  6. Masaj uygulaması kişi üzerinde ne gibi etkilere sebep olmaktadır?
  7. Masaj kimlere uygulanmaz?
  8. Medikal masaj ne oluyor?

Refleksoloji ile hangi hastalıklar tedavi edilir?

REFLEKSOLOJİ SADECE AYAKLARA UYGULANMIYOR Bir bakıma refleksoloji için vücudun kendi kendini tedavi etme yeteneğini harekete geçirme yöntemi de diyebiliriz. Bu terapi yöntemi ile CP, migren, bel- boyun fıtıkları, depresyon, konuşma bozuklukları, ve kekemelik gibi durumların tedavisi sırasında kullanılıyor.

Refleksoloji masajı hangi hastalıklara iyi gelir?

Refleksoloji uygulamaları nörolojik hastalıkların; ağrılar gibi fizyolojik rahatsızlıkların; cinsel rahatsızlıkların; anksiyete ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların tedavilerine destek olmaktadır.

Masajın Psikoloji ve iyileşme üzerine nasil bir etkisi vardir?

Düzenli masaj, genel sağlık durumunu iyileştirir, rahatlama sağlar, kas gerginliğini azaltır, anksiyete ve gerginliği azaltır, sağlıklı kişilerde sağlığın korunmasını destekler ve vücut-zihin-ruh sağlığı dengesini korur.

Refleksoloji masajı kimlere yapılmaz?

Enfeksiyonu olan, ateş yüksekliği olan, bacak toplar damarlarında pıhtı sorunu olan, akut (yeni gelişen) hastalığı (kalp krizi, bayılma vb) olan, uygulama alanında yara olan ve gebeliğinin ilk 3 ayında olan hastalarda refleksoloji uygulanmaz.

Klasik masaj hangi yollarla ağrıyı azaltır?

1-)Dolaşım sistemi üzerine etkileri ile beraber hipoksi ortadan kalkar ve ağrı azalır. 2-)Endorfin salgısı vücutta artar ve ağrı azalır. 3-)Kas tonusu düzenlenerek spazm ortadan kaldırılmaya çalışılır. 4-)Kapı kontrol teorisi ile ağrı giderilmeye çalışılır.

Masaj uygulaması kişi üzerinde ne gibi etkilere sebep olmaktadır?

Masaj, lenf dolaşımını düzenler ve vücutta detoks etkisi yaratır. Masaj sırasında belirli bölgelere yapılan bası sayesinde, lenf dolaşımı düzenlenir. Bu da dokularda biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Cilt altında biriken ödem ve toksik maddeler, masaj yardımıyla o bölgeden uzaklaştırılırlar.

Masaj kimlere uygulanmaz?

Düşük veya yüksek tansiyon problemi olan, damar rahatsızlıklarından şikayetçi olan kişilerde masaj uygulanmaz. Masaj grip, soğuk algınlığı gibi akut hastalıklar sırasında uygulanmaz. Düşük veya yüksek tansiyon problemi olan, damar rahatsızlıklarından şikayetçi olan kişilerde masaj uygulanmaz.

Medikal masaj ne oluyor?

Medikal masaj “ genel anlamda hasta veya yorgun bir organın rehabilitasyonu, yani yeniden eski durumuna dönmesi için organizmanın yüzeyi üzerine uygulanan sistemli ve belirli mekanik enerji ile derinlerde anatomik ,fiyolojik, fonksiyonel etkiler meydana getiren bir yöntemdir.