Tiner boya kokusu orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Tiner boya kokusu orucu bozar mı?
  2. Hangi Kokular orucu bozar?
  3. Roll on sürmek orucu bozar mı?
  4. Oruçluyken parfüm sıkmak günah mı?
  5. Koltuk altı roll on sürmek orucu bozar mı?
  6. Ağzıma kolonya kaçtı oruç bozulur mu?
  7. Parfüm deodorant sıkmak orucu bozar mı?
  8. Yüzümüzü sabunla yıkamak orucu bozar mı?

Tiner boya kokusu orucu bozar mı?

Dr. Nihat Hatipoğlu da, oruçluyken parfüm, kolonya gibi maddeleri koklamak orucu bozar mı sorusunu "Bir kolonyayı ya da herhangi bir kokuyu fazlaca koklamak mekruhtur. Çünkü orucun gerekçelerinden biri zevklere karşı dikkatli olmaktır. Kokulu sabunla yıkayınca problem değildir.

Hangi Kokular orucu bozar?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Bunlar yemek ve içmek sınıfına d,hil olmadığı için orucu bozmazlar. Üzerinize bunlardan sürdükten sonra, onların etkisi devam ederken namaz kılmanızda ise bir sakınca yoktur.

Roll on sürmek orucu bozar mı?

Oruçlu iken koltuk altı deoderant, roll on vb. şeylerin kullanılmasının oruca bir zararı yoktur. Soru: Oruçluyken masturbasyon yapmak kaza gerektirir kefaret mi?

Oruçluyken parfüm sıkmak günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuyla ilgili görüşleri; Parfüm veya kolonya kullanmak orucu bozmaz. Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar.

Koltuk altı roll on sürmek orucu bozar mı?

Oruçlu iken koltuk altı deoderant, roll on vb. şeylerin kullanılmasının oruca bir zararı yoktur.

Ağzıma kolonya kaçtı oruç bozulur mu?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Bunlar yemek ve içmek sınıfına dâhil olmadığı için orucu bozmazlar. Ağız kokusunu önlemek için ağız spreyi kullanmak veya sakız çiğnemek oruca zarar verir mi?

Parfüm deodorant sıkmak orucu bozar mı?

Deodorant yeme ve içme grubunda yer alan bir ürün olmadığı için orucunuzu bozmaz. Oruç tutarken deodorant kullanabilirsiniz. Rahatlıkla deodorant sıkıp oruca devam edebilirsiniz. Dini açıdan herhangi bir sorun olarak görülmeyen deodorant kullanımı, ramazan ayında ya da diğer zamanlarda tuttuğunuz orucu etkilemiyor.

Yüzümüzü sabunla yıkamak orucu bozar mı?

Duş almak, banyo etmek, yıkanmak orucu bozar mı? Ağız ve burnundan su girip de sindirim organına ulaşmadıkça oruçlu kimsenin yıkanması, orucuna zarar vermez.