Doğum sonrası kontrol için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Doğum sonrası kontrol için hangi doktora gidilir?
  2. Doğum sonrası kontrol muayenesi nasıl yapılır?
  3. Bebeklerde hangi ay doktor kontrolü?
  4. Yeni doğan muayenesi nasıl yapılır?
  5. Doğumdan sonra bebeği hastanede yıkıyorlar mı?

Doğum sonrası kontrol için hangi doktora gidilir?

Jinekolog nedir, neye bakar? Jinekolog, kadın hastalıkları ve doğum uzmanıdır. Bir kadın doğum uzmanı; hamilelik, doğum ve puerperium olarak bilinen doğumdan hemen sonraki zamanın yönetiminde uzmandır.

Doğum sonrası kontrol muayenesi nasıl yapılır?

Doğum Sonrası Vücudun Muayenesi Pelvik ve meme muayenesi yapılır. Pelvik muayenede, rahmin gebelik öncesi boyutlarına yani armut büyüklüğüne yakın olup olmadığı incelenir. Meme üzerinde ise iltihap, süt kanallarında tıkanma ya da topaklanma gibi bir rahatsızlıkların varlığı kontrol edilir.

Bebeklerde hangi ay doktor kontrolü?

Bununla birlikte genel kabul ilk 6 ayda, mümkünse ilk 1 yıl içinde, aylık kontroller, 1-2 yaş aralığında üç ayda bir kontrol, 2-6 yaş aralığında altı ayda bir kontrol ve altı yaş sonrasında yıllık kontroller şeklinde bir izlem programı uygulanmasıdır.

Yeni doğan muayenesi nasıl yapılır?

En iyi muayene uyanık ama sakin bir yenidoğanda yapılır. Ancak bebek uyuyorsa muayene için uyandırılmamalı, uyurken yapılabilecek yaşam bulgularının (kalp atımları, solunum sayısı, vücut ısısı gibi) değerlendirilmesi, akciğerler ve kalbin dinlenmesi, karnın muayenesi gibi muayeneler gerçekleştirilmelidir.

Doğumdan sonra bebeği hastanede yıkıyorlar mı?

Ama bazı hastaneler bebeği her koşulda yıkamayı tercih etmektedir. Bebeğin vücudunda verniks adı verilen beyaz, yağlı bir tabaka vardır. Bu anne karnında bebeği koruyan tabakadır. Doğumdan sonra yıkanmaması, bebeğin cildi tarafından emilmesi önerilir.