Saksıda nasıl gül yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Saksıda nasıl gül yetiştirilir?
  2. Nasıl gül yetiştirilir?
  3. Yediveren gül nasil bakilir?
  4. Gül bitkisi kaç günde bir sulanır?

Saksıda nasıl gül yetiştirilir?

Sağlıklı bir gülden çelik alınıp ucu hormona batırılır. 21 derece sıcaklıktaki bir ortamda perlitli ya da kumlu bir toprağa belli aralıklarla dikilir. Köklenme süreci yaklaşık 2 ay kadardır. Kök gözlendikten sonra yeni bir saksıya dikilmelidir.

Nasıl gül yetiştirilir?

Gül dalından köklendirme yöntemiyle yetiştirilmektedir. Gül dalları uygun olarak kesildikten sonra toprağa konulmak ve ara sıra sulanmak suretiyle yetiştirilmektedir. Gül bitkisi dalları sonbaharda budanmasıyla yetiştirilmesi ve çoğaltılması tercih edilen bir bitki olmaktadır.

Yediveren gül nasil bakilir?

Yeri bir hayli güneşli ve mükemmel havadar, esintili olmalı. Kışın mutlaka en az iki ay soğuk bir yerde dinlendirmelisiniz. Suyu pek tutmayan (çabuk kuruyabilen) ve havadar özellikli her toprak uygundur. Sulama aralıkları belirli bir düzen dahilinde olması zarar verebilir.

Gül bitkisi kaç günde bir sulanır?

Gül nasıl sulanmalı Gül çiçeği, yazın haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.