Gelirsizlik Belgesi e devletten nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Gelirsizlik Belgesi e devletten nasıl alınır?
  2. Gelir testi sonucu sorgulama ne demek?
  3. Aile gelir durumunu gösteren belge nasıl alınır?
  4. Gelir testi G0 1 3 ne demek?

Gelirsizlik Belgesi e devletten nasıl alınır?

- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.

Gelir testi sonucu sorgulama ne demek?

Gelir testi, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan vatandaşların gelirlerinin tespit edilmesi sonucunda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesine olanak sağlayan bir testtir. ... GSS sahibi olmayanların, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için bu testi yaptırması gerekir.

Aile gelir durumunu gösteren belge nasıl alınır?

SGK'ya bağlı olarak çalışan bir kişi aile gelir belgesini iş yerlerinden alabilirler. Kamuda çalışan bir kişi aile gelir belgesini Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından alabilirler. Bunu E-Devlet e-bordro ile alabilirsiniz.

Gelir testi G0 1 3 ne demek?

G0 (ASGARİ ÜCRETİN 1/3'NE KADAR) 2021 Ücretsiz olarak prim ödemeden sağlık hizmeti alabilmeniz için gelir testi sonucunun kişi başına net asgari ücretin 1/3'ünün altında olması gerekiyor. Bu da şu demek. Şu anda yani 2021 yılında net asgari ücret asgari geçim indirimi hariç olarak 2.557,59 TL.