Türkiye'de yerli tohum var mı?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de yerli tohum var mı?
  2. Yerli tohum yasası ne zaman çıktı?
  3. Ata tohum nereden alınır?
  4. Türkiye tohumu nereden alıyor?
  5. Ata tohumları nelerdir?

Türkiye'de yerli tohum var mı?

Pakdemirli, Türkiye'nin 2019 itibarıyla yerli tohum üretiminde 1 milyon 130 bin tona geldiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: ... Arada yüzde 7-8 sertifikalı tohum üretiminde Türkiye'nin büyümesi var. 2002'de 145 bin ton olan tohum üretimimiz bugün itibarıyla neredeyse 8 misli artarak 1 milyon 134 bin tona gelmiş.

Yerli tohum yasası ne zaman çıktı?

Ülkemizde tohumluk üretim ve ticareti ile ilgili düzenlemeleri yapmak üzere 2006 yılında 5553 sayılı Tohumculuk Yasası çıkarılmıştı.

Ata tohum nereden alınır?

%100 Ekolojik Pazarlar'dan, Gıda Toplulukları'ndan üreticilerle temasa geçerek onlardan, halen bağlantınız olan köyünüzdeki/kırsaldaki tanıdıklarınızdan talep edebilirsiniz.

Türkiye tohumu nereden alıyor?

Çünkü yerli tohum diye bildiğimiz tohumun anacı bile ithal. Küresel bir pazar söz konusu ve yerli tohum firmalarının bir bölümü yabancı ortaklı. Evet, Türkiye bugün İsrail'den 12 milyon dolarlık tohum alıyor. Ama aynı Türkiye, Fransa'dan da 27 milyon dolarlık tohum alıyor.

Ata tohumları nelerdir?

​Yerel tohum ya da yerli tohum olarak da bilinen ata tohumu, atalarımızın geçmişte kullandığı ve herhangi bir işleme maruz kalmadan, yıllar önceki haliyle kalmış doğal tohumdur. ... Bu döngü sayesinde ata tohumu varlığını korur ve gelecek nesillere bozulmamış şekilde ulaşabilir.