İçindekiler:
- Mezenterik pannikülit ne demek?
- Akut lenfadenit ne demek?
- Mezenterik ne demek oluyor?
- Mezenterik pannikülit neden olur?
- Mezenterik lezyon nedir?
- Pannikülit ne?
- Ileus ne demek?
Mezenterik pannikülit ne demek?
Mezenterik pannikülit,
mezenter yağ dokusunun nadir görülen kronik nonspesifik inflamatuvar hastalığıdır. İnce barsak ya da az sıklıkta kolon mezenterini tutar. Etiyolojisi net olarak bilinmemektedir.
Akut lenfadenit ne demek?
Boyundaki inflamatuar kitleler genellikle şu nedenlerle ortaya çıkar:
Akut lenfadenit (Genellikle üst solunum yollarının
akut bakteriyel ve viral enfeksiyonları sırasında ortaya çıkar. Enfeksiyon kaynağı genellikle tonsiller, farinks, kulaklar, skalp, diş ve dişetleridir.)
Mezenterik ne demek oluyor?
Mezenter, karın zarının ikiye katlanmışı, karın boşluğunu kaplayan ve her şeyi bir arada tutan yeni bir organ olarak tanımlanıyor. Bu yeni organla, insan organlarının toplam sayısı 79'a yükseldi.
Mezenter'i ilk olarak 2012 yılında keşfeden İrlandalı bilim insanı J.
Mezenterik pannikülit neden olur?
Mezenterik pannikülit barsak mezenterini tutan, kronik inflamasyonla karakterize benign bir hastalıktır. Geçirilmiş abdominal cerrahi-travma, vaskülit, granülomatöz hastalık, malignensi veya enfeksiyon ile ilişkili olabilir.
Mezenterik lezyon nedir?
Mezenterik kistler, preoperatif tanıyı zorlaştıran farklı klinik semptom ve bulgularla ortaya çıkan nadir karın içi lezyonlardır. En uygun tedavi yöntemi, kistin laparotomi veya laparoskopi ile cerrahi eksizyonudur.
Pannikülit ne?
Subkutan yağ dokusunun inflamasyonu ile seyreden hastalıklara
pannikülit adı verilmektedir. Pannikülitler, genellikle bacaklarda yerleşim gösteren, ülsere olan veya olmayan kırmızı veya mor renkli nodüllerle karakterizedirler.
Ileus ne demek?
Barsak Tıkanması (
İleus) Normalde besin maddelerinin sindirim işlemi için ağızdan makata (anüs) doğru ilerlemesi gerekir. Herhangi bir nedenle bağırsak içindeki besin maddelerinin ve artıklarının ilerlemesi engelleniyorsa buna bağırsak tıkanıklığı (
ileus) denir.