Sosyal zeka hangi meslekler var?

İçindekiler:

  1. Sosyal zeka hangi meslekler var?
  2. Kişisel öze dönük zeka nedir?
  3. Sosyal zeka testi nedir?
  4. Günümüzde insanlar için kaç tür zeka tanımı kullanılmaktadır?
  5. Çoklu Zeka Kuramı Nedir?
  6. Içsel öze dönük zeka nedir?
  7. Naturalist kisisel Icsel zeka Nedir?

Sosyal zeka hangi meslekler var?

Kişilerarası-sosyal zekâ: Diğer insanlarla sözlü ve sözsüz iletişim kurma, grup içinde işbirliği içerisinde çalışma yeteneğidir. Öğretmen, psikolojik danışman, psikolog, politikacı, doktor, işadamı olabilirler.

Kişisel öze dönük zeka nedir?

İçsel zeka, kişinin başta kendisi olmak üzere, birinin iç dünyası ve hislerini keşfetmeye yönelik kapasitesidir. Bir başka deyişle “kişisel zeka” olarak tanımlanan bu zeka türü, kişinin edinimleriyle planlama ve hayatını yönetme odağındaki üstün başarısıdır.

Sosyal zeka testi nedir?

En yaygın uygulanan test, Psikolog, Thelma Hunt tarafından geliştirilen George Washington Üniversitesi Sosyal Zeka Testi'dir. Test, insan davranışlarının gözlenmesi, isim ve yüzlere yönelik hafıza, sosyal olaylar karşısında yargı, mizah duygusu gibi öğeleri kapsar.

Günümüzde insanlar için kaç tür zeka tanımı kullanılmaktadır?

Çoklu zeka teorisine göre, her insanın zihni farklı bir şekilde çalışır. Bu nedenle dünyayı algılama ve yorumlama kapasitesi tek tip değildir. Zeka öncesinde sadece sözel ve matematiksel olarak ikiye ayrılıyordu. Günümüzde ise tanımı yapılmış olan toplam 9 zeka türü bulunmaktadır.

Çoklu Zeka Kuramı Nedir?

Çoklu zekâ kuramı 1983 yılında Howard Gardner tarafından zekâyı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren bir modeldir. Gardner bilişsel yeteneklerin geniş bir yelpazeden oluştuğunu ve aralarında sadece çok zayıf bir korelasyonun bulunduğunu savunmaktadır.

Içsel öze dönük zeka nedir?

İçsel Öze Dönük Zekâ Kişinin kendini bilmesi, tanıması ve bu bilgi doğrultusunda kararlar almasıdır(Armstrong, 2000). Kişinin kendi zayıf ve baskın özelliklerini bilmesi, istediği hedefe ulaşabilmek için odaklanma, disiplinli olma gibi becerilere sahip olmasını ifade eder (Saban, 2010).

Naturalist kisisel Icsel zeka Nedir?

2+3+2+2+2 ( Natüralist ve kişisel-içsel zeka) Bu zeka türüne sahip olan insanlar dünyadaki varlıkları çok iyi ayırt edebilir. Doğal bir zekiliğe sahiptir. Genelde mantıkları duygularına göre daha baskındır.